چاپ خبر
مردم هنوز روغن پالم می‌خورند
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   02 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d7061

با گذر شش ماه از غیر قانونی اعلام شدن استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی توسط وزیر بهداشت، اکنون دبیر کل انجمن صنایع غذایی اظهار می‌کند که استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی ممنوع نیست.

 

      حدود شش ماه پیش وزیر بهداشت نسبت به وجود روغن پالم در صنایع لبنی کشور هشدار داده بود که آن زمان گفته شد این روغن مشکلات در بلندمدت برای مصرف‌کنندگان و همچنین مشکلات جدی قلبی و عروقی ایجاد می‌کند.

 

      روغن پالم یکی از روغن های خوراکی است که مصرف غیرخوراکی هم دارد اما میزان اسید چرب اشباع این روغن در کمترین حد آن تقریباً 46 درصد است و به همین دلیل بیماری‌های قلبی- عروقی و گرفتگی عروق را افزایش می‌دهد.

 

      وزارت بهداشت مصرف این روغن در لبنیات را غیرقانونی اعلام کرده و قرار بود استفاده از این روغن در تمام لبنیات از جمله ماست پرچرب و پنیرها از اول مهر 93 ممنوع شود. اما دبیر کل انجمن صنایع غذایی، در این باره اظهار کرد: «استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی غیر قانونی نبوده و تنها موردی که وزارت بهداشت بر آن تاکید کرده، این است که باید کارخانه‌های لبنی مصرف کننده روغن پالم، فرمول ساخت محصول را که شامل نسبت‌‌ها و درصدها است روی آن ذکر کرده تا مصرف‌کننده بداند محصول مصرفی‌اش چه ترکیبی دارد.» علی موحد در ادامه با اشاره به فضایی که این مسئله ایجاد کرد افزود: «زمانی که موضوع روغن پالم مطرح شد، موضوع این نبود که چرا از روغن پالم در محصولات لبنی استفاده می‌شود! مسئله این بود که مسئولان این عیب را گرفتند که چرا در معرفی ترکیبات آن به جای کلمه «پالم» از واژه چربی گیاهی استفاده شده است، وگرنه روغن پالم در محصولات غذایی دنیا و البته کشورهای اروپایی استفاده می‌شود.»

 

      دبیر کل انجمن صنایع غذایی افزود: «پالم روغنی است که از دانه‌های میوه‌ای شبیه به نخل گرفته می‌شود و بسیار روغن مفید و خوبی است و بی‌رویه مصرف کردن آن، افراد را دچار مشکل می‌کند.»

 

      گذشت شش ماه از اینکه مسئولان وزارت بهداشت و درمان وعده دادند که روغن پالم را از محصولات غذایی جمع‌آوری می‌کنند، اکنون مطرح می‌شود که روغن پالم هنوز در مواد غذایی وجود دارد و قرار بر این شده که روی بسته‌بندی مواد غذایی نام و درصد آن اطلاع داده شود.

 

      البته قرار بود که اسامی هشت کارخانه متخلف در رسانه‌ها اعلام شود اما می‌بینیم که این اتفاق نیفتاده و اوضاع همان طوری بوده که هست. قاعدتا اگر بخواهیم با مردم صادق باشیم نمی‌توان حرفی را بزنیم ولی بعد تصور آن را داشته باشیم که مردم فراموش می‌کنند. اگر واقعا این روغن مضرر است و نباید در مواد خوراکی به کار رود رویه مثبت وزارت بهداشت ادامه یابد وگرنه به مردم گفته شود تا این نگرانی از بین برود.

سپید