چاپ خبر
رئیس هیات مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران عنوان کرد
نقش مثبت میکروب‌های مفید در سلامت انسان
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   19 خرداد 1399   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d70120

رئیس هیات مدیره انجمن گوارش شاخه مازندران با اشاره به نقش میکروب‌ها در سلامت بدن گفت: «باید از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کرد، چرا که این عمل می‌تواند سبب آسیب به میکروب‌های مفید در بدن شود و مشکلات قابل توجهی را برای فرد ایجاد کند.»
به گزارش سپید، حسن طاهری درباره موضوع «میکروبیوم» که موضوع اصلی مورد ارائه در برنامه هفته سلامت گوارش سال ۹۹ است، اظهار داشت: «نخستین بار حدود ۲۰ سال قبل مبحث میکروبیوم و میکروبیوتا که درباره میکروب‌هایی است که به طور طبیعی در بدن انسان زندگی می‌کنند، به طور جدی وارد مباحث مربوط به سلامت دستگاه گوارش و بدن انسان شده است .» وی یادآور شد: «بر اساس بررسی‌های انجام شده روی بدن انسان، حدود ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب زندگی می‌کنند که تعداد آنها می‌تواند چندین برابر سلول‌های بدن خود انسان باشد. در یک فرد بالغ حدود 6/0 تا 8/1 کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.» این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد در ادامه گفت : «این میکروب‌ها در حال همزیستی با سلول‌های بدن بوده و وجودشان برای حفظ سلامتی بدن ضرورت دارد. نبودش ممکن است سبب مشکلاتی چون چاقی و عدم تامین ریز مغذی‌های بدن و ایجاد نقص در سیستم دفاعی بدن و کارکرد طبیعی دستگاه عصبی مرکزی شود. »
طاهری با اشاره به این مطلب که ساختار ژنتیکی سلول‌های بدن انسان ها حدود ۹۹ درصد مشابه یکدیگر است، خاطرنشان کرد: «آنچه سبب تفاوت انسان‌ها می‌شود ساختار ژنتیکی میکروب‌های بدن آنهاست. بیشتر ژن‌های مستقر در بدن انسان مربوط به میکروب‌ها است و ساختار ژنتیکی این میکروب‌ها در انسان‌ها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تفاوت دارد. این تفاوت‌ها در بروز مشکلاتی همچون آلرژی، چاقی و ... نقش دارد .» وی با بیان اینکه این میکروب‌ها در بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست، دهان، اندام‌های جنسی، روده و معده و دستگاه تنفس قرار دارند، گفت: «میکروب‌های موجود در بدن نوزاد از زمان تولد، تغییر و تحول و گسترش پیدا می‌کند و پس از حدود دو و نیم سال، جنس میکروب‌های موجود در بدن کودک و انسان بالغ تقریبا مشابه خواهد بود.»
وی تاکید کرد: «با مصرف غذاهای چرب به مرور زمان میکروب‌هایی در بدن تکثیر پیدا می‌کنند که سبب رسوب چربی و تشدید چاقی می‌شوند. بنابراین نوع غذای مصرفی نیز بر روی جنس میکروب‌های موجود در بدن تاثیر می‌گذارد.»
طاهری در مورد میکروب هلیکوباکتر پیلوری‌هایی که در معده انسان وجود دارد نیز گفت: «حتی در مورد این میکروب نیز که در ایجاد زخم اثنی‌عشر و معده و حتی سرطان معده موثر است، زمانی باید اقدام به درمان و ریشه‌کنی کرد که به بدن آسیب وارد کند، در غیر این صورت مطالعات نشان داده‌اند که ریشه‌کنی بی‌مورد این میکروب نیز می‌تواند در ایجاد اشتهای کاذب و چاقی نقش داشته باشد.»