چاپ خبر
خطر استفاده از جوهر قند در نان
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   29 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d6832

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو، تهدیدات جوهر قند مورد استفاده در برخی نانوایی‌ها را تشریح و نسبت به این اقدامات مضر سلامت هشدار داد.

ایفدونا:حسین رستگار با بیان اینکه در برخی نانوایی‌ها با هدف مشتری‌پسند کردن نان و اینکه آن را سفیدتر، نرم‌تر و به اصطلاح ورآمده‌تر عرضه کنند، در تهیه‌اش از جوهر قند یا بلانکت استفاده می‌کنند و ماده فوق‌الذکر را به شدت مضر سلامت خواند و اظهار داشت: «جوهر قند پس از ورود به بدن می‌تواند موجبات تخریب پرزها و آنتی‌اکسیدان دستگاه گوارشی را فراهم آورد.» وی ادامه داد: «در صورت مصرف این ماده، مصرف‌کننده دچار سوءهاضمه و زخم‌های گوارش می‌شود و علاوه بر آن در کنار عوامل دیگر، امکان ابتلا به سرطان دستگاه گوارشی نیز افزایش می‌یابد.»

ایفدونا:وی با اشاره به توسعه کارخانه‌های تولید نان‌های صنعتی به عنوان مراکز تحت نظارت سازمان غذا و دارو که دارای صلاحیت‌های ضابطه‌مند هستند اعلام کرد: «در راستای طرح بررسی نانوایی‌های کشور و سنجش میزان جوهر قند آنها، تصمیمات نظارتی جدی‌تری اخذ شده است و با اختیارات بیشتری که به دست می‌آوریم، نظارت‌های دقیق‌تری بر آنها خواهیم داشت.»

ایفدونا:رستگار در پایان با تاکید بر این مطلب که همکاران ما در معاونت‌های بهداشتی با گواهی‌های سلامتی که برای نانواها صادر می‌کنند و نیز اقداماتی که اصناف مرتبط در زمینه‌های نظارتی انجام می‌دهند گام‌های مناسبی برداشته‌شده است خاطرنشان کرد: از آنجا که نانوایی‌های سنتی از تعدد و حجم بالایی حتی در نقاط دورافتاده برخوردارند نیاز به نظارت‌های به‌مراتب بیشتری نبست به آنچه تاکنون بوده است، دارند.