چاپ خبر
8 کشته و 147 مصدوم بر اثر بارش برف سنگین در شمال کشور
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   24 بهمن 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d67902

در پی بارش برف و باران شدید در مناطق شمالی کشور، 147 نفر مصدوم شدند و 8 نفر جان خود را از دست دادند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، ضمن تاکید بر اینکه اعلام آمار جان‌باختگان با سازمان پزشکی قانونی کشور است گفت: «در مجموع 147 نفر به اشکال مختلف مصدوم شدند که 98 نفر از آنها توسط اورژانس به بیمارستان منتقل و 49 نفر در محل درمان شدند.»
مجتبی خالدی اظهار داشت: «با تلاش همکاران ما در اورژانس کشور، 108 مادر باردار هم به مناطق امن منتقل شدند.»
وی با بیان اینکه 6 پایگاه اورژانس همچنان در محاصره برف هستند، عدم رعایت اصول ایمنی از طرف مردم را یکی از عوامل مهم ایجاد حادثه برای جمعی از هموطنانمان دانست و گفت: «درحال حاضر مشکل جدی ما در مناطقی که با بارش شدید برف مواجه شده‌اند، بیماری‌ها نیست. چند مورد بسیار مهم وجود دارد که واقعا برای ما و مردم مشکل‌ ایجاد کرده است. اول اینکه مردم بدون اطلاع از وضعیت جوی، به جاده وارد می‌شوند. نکته دوم این است که بسیاری از این افراد هم خانم باردار، کودکان زیر 5 سال، افراد بالای 60 سال و کسانی هستند که بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون و ... دارند و نیازمند مراقبت‌های خاص هستند. نکته سوم این است که با آموزش‌های صورت گرفته، امروز شما از هرکسی بپرسید که برای سفر در فصل زمستان چه آمادگی‌هایی باید داشته باشید، خواهد گفت باید اتومبیل خود را چک کنم، زنجیر چرخ داشته باشم، وسایل گرمایشی داشته باشم، باک اتومبیل پر باشد و یک مقدار مواد غذایی سبک هم برای مواقع خاص به همراه داشته باشم. ولی علی‌رغم این اطلاعات، در وضعیت برفی سه‌شنبه شب مسیر تهران رشت، از هر 10 خودور، فقط 4 خودرو دارای زنجیر چرخ بودند. این بی‌توجهی‌ها، باعث ایجاد زحمت برای سرنشینان خوورو و نیروهای امدادی مانند اورژانس، پلیس، هلال‌احمر و ... است.»
سخنگوی سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: «مردم باید به این نکته هم توجه داشته باشند که داشتن گواهینامه و دراختیار داشتن یک خوردو نو و صفرکیلومتر، الزاما تضمینی برای سالم رسیدن به مقصد نیست. همین سه‌شنبه شب من تا ساعت 2 شب با رئیس پلیس صحبت می‌کردم و بحث ما این بود که اگر ما تلاش کردیم و جاده را هم باز کردیم، به‌هرحال دراثر این سرمای نیمه‌شب کل جاده یخ خواهد زد. کدام یک از این رانندگان مهارت رانندگی در جاده‌های لغزنده را دارند و چند بار تمرین کرده‌اند؟ واقعیت این است که هیچ. متاسفانه همین عوامل است که باعث تصادف‌های زنجیره‌ای می‌شود.»
وی مناطق خلخال، سراب، ‌خرم‌آباد، اتوبان زال و محدوده رودبار به سمت رشت را ازجمله مناطقی خواند که همچنان با مشکل مواجه هستند و درصورت ادامه بارندگی‌ها نیاز به توجه بیشتری دارند.
خالدی گفت: «ما معمولا انتظار داریم که در زمستان در استان‌هایی مثل آذربایجان شرقی و غربی با مشکلات ناشی از بارش برف و باران مواجه باشیم ولی بحمدلله درحال حاضر مشکلات ما در آن مناطق کمتر است که می‌تواند به این دلیل باشد که مردم در این مناطق به توصیه‌های ایمنی توجه بیشتری می‌کنند و توانمندی‌های مردم این مناطق افزایش پیدا کرده است. ولی متاسفانه در چند منطقه‌ای ‌که نام بردم ما شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم ‌و البته هنوز هم در تعدادی از مناطق همکاران ما مشغول امداد رسانی هستند.»
این حوادث شایسته ملت ایران نیست
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با تاکید بر اینکه لازم است به صورت جدی‌تری به این موضوعات پرداخته شود، گفت: «به وجود آمدن این شرایط و این حوادث، شایسته ملت بزرگ ایران نیست. وقتی سه روز به طور مرتب در رسانه‌ها اطلاع‌رسانی و تاکید می‌شود که با بارش برف و باران شدید در استان‌های گیلان و مازندران مواجه خواهیم بود، واقعا مصدوم شدن و حتی جان‌باختن جمعی از همطنانمان قابل قبول نیست. دو نفر از کشته شدگان در حال برف‌روبی و پاروکردن برف از روی بام منزل سقوط کرده و متاسفانه جان باخته‌اند. قاعدتا در این شرایط ما نباید شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. این نشان‌دهنده این است که نکات ایمنی که مکررا به مردم گوشزد می‌شود، از سوی برخی از هموطنان به راحتی نادیده گرفته می‌شود.»
خالدی ادامه داد: «به‌هرحال ما و دیگر نیروهای امدادی در چنین شرایطی همه تلاش خود را می‌کنیم. حتی ما همان نیمه شب، با مشارکت عزیزان پلیس و هلال‌احمر تصمیم گرفتیم که یک مکان اسکانی در همان محدوده رودبار و رستم‌آباد در نظر بگیریم که افرادی که در راه مانده‌اند بتوانند به آنجا منتقل شوند و شب را بگذرانند ولی نکته حائز اهمیت اینجاست که ما درنهایت می‌توانیم چنین امکاناتی را برای کسانی مهیا کنیم که در دسترس ما باشند. ولی وقتی به طول 5 کیلومتر، اتومبیل پشت سر هم ایستاده بودند، دسترسی و کمک‌رسانی به همه آنها شاید مقدور نباشد. من می‌خواهم بگویم که بسیاری از این مشکلات، نشانه عدم برنامه‌ریزی و رعایت اصول ایمنی توسط خود مردم است. اگر نه پلیس واقعا آمادگی این را داشت که راه را ببندد ولی متاسفانه وقتی تعداد زیادی از مردم بدون در نظر گرفتن شرایط وارد جاده شده و تا میانه راه می‌آیند، از یک طرف نه امکان این وجود داشت که اجازه بدهیم ادامه مسیر بدهند درصورتی که یک متر برف در جاده هست و هیچ‌کدام هم تجهیزات لازم در اختیار نداشتند و از طرف دیگر نه می‌توانستیم خودروها را متوقف کنیم چون وسط جاده جایی برای اسکان آنها وجود نداشت.»
سخنگوی سازمان اورژانس کشور در ادامه گفت: «به‌هرحال شب بسیار سختی گذشت ولی من خواهشم از هموطنان عزیز این است که برای آغاز سفر، به این چند مورد توجه داشته باشند. اول اینکه قبل از سفر به این مسئله فکر کنند که آیا واقعا انجام این سفر ضروری است یا نه؟ چون بعضی از هموطنان در بسیاری موارد سفر را آغاز می‌کنند و بعد که به مشکل می‌خورند، تازه به این می‌اندیشند که ضرورت آنچنانی هم نداشته است و اگر این سفر را انجام نمی‌دادند هم اتفاقی نمی‌افتاد.
دوم اینکه رانندگی در زمستان و شرایط برف و بارندگی، به مهارتی اضافه بر رانندگی در شرایط عادی نیاز دارد. اگر این توانمندی را در خودمان نمی‌بینیم، در شرایط خاص زمستانی رانندگی نکنیم چرا که در این صورت هم برای سرنشینان خودروی خودمان، هم برای دیگران و هم برای نیروهای امدادی ایجاد زحمت می‌کنیم. همه این موارد را هم من با مصداق عرض می‌کنم. همین پریشب تصادفی در اتوبان خرم‌آباد به اندیمشک واقع شده بود که 2 ساعت و نیم طول کشید تا ما توانستیم برای امداد و انتقال مصدومان حادثه به محل برسیم و متاسفانه دو نفر هم همان سر صحنه جان خود را از دست داده بودند.
نکته سوم این است که رانندگان باید بدانند که جان سرنشینان در اختیار آنهاست. حتی در شرایط سفر اضطراری، تحت هیچ شرایطی نباید اجازه دهند که خانم باردار، کودک زیر 5 سال، افراد بالای 60 سال و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، با آنها همراه شوند. همین پریروز خودروهایی وجود داشتند که بیش از 20 ساعت در مسیر بودند. مشخص است که 20 ساعت ماندن داخل اتومبیل برای یک خانم باردار، یک کودک، یک فرد مسن یا بیمار، بسیار آسیب‌رسان است.
نکته چهارم این است که امکانات و تجهیزات زمستانی مثل زنجیر چرخ، کیف کمک‌های اولیه و وسایل گرمایشی را همراه داشته باشید و حداقل سه چهارم ظرفیت باک خودرو حاوی بنزین باشد.
و نکته آخر اینکه مقداری مواد غذایی سبک حتما همراه خود داشته باشید. در همین ترافیک 5 کیلومتری، باور نمی‌کنید که اشخاصی بودند که برای یک تکه نان التماس می‌کردند.
در نهایت علی‌رغم اینکه همه این موارد بارها و بارها با مردم عزیز در میان گذاشته شده، به این نتیجه می‌رسیم که هنوز جای کار هست و در این راه، رسانه‌ها می‌توانند نقش بی‌بدیلی ایفا کنند. امیدوارم که با رعایت موارد ایمنی، کمتر شاهد اتفاقاتی از این دست باشیم.»