چاپ خبر
معاون وزیر بهداشت خبر داد؛
تولید دو واکسن روتاویروس و پنوموک سال آینده در کشور
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   23 آبان 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d67106

معاون وزیر بهداشت از تولید دو واکسن روتاویروس (اسهال کودکان) و پنوموک (سینه‌پهلو) در ایران تا پایان سال آینده خبر داد و گفت: «قرارداد واردات این واکسن‌ها به شرط تولید در کشور منعقد می‌شود.
به گزارش سپید، علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: «واکسن روتاویروس یکی از واکسن‌های مورد نیاز کشور است که برای پیشگیری از ابتلای کودکان زیر ۵ سال به اسهال کاربرد دارد. واکسیناسیون با این واکسن جزء برنامه‌های ایمن‌سازی بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله ایران قرار دارد و در ایران نیز از ۱۰ سال گذشته مطالعات برای تولید و اضافه شدن واکسن روتاویروس به برنامه واکسیناسیون کشور انجام شده و قرار است این واکسن به برنامه واکسیناسیون کودکان در کشور اضافه شود.»
وی درباره واکسن پنوموک گفت: «واکسن پنوموک نیز که برای پیشگیری از ذات‌الریه و سینه‌پهلو کاربرد دارد نیز قرار است به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه شود. پنوموکوک که میکروب آن باعث بیماری مننژیت و ذات‌الریه در کودکان می‌شود. بیماری خطرناکی است و در برخی از کسانی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند ممکن است باعث مرگ‌ومیر شود.»
معاون وزیر بهداشت گفت: «در مورد واکسن روتاویروس و پنوموک به این شرط قرارداد واردات بستیم که فناوری تولید آن به ایران بیاید چون این تجربه ثابت شد که با توجه به تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی باید از قدمت چندین دهه تولید واکسن در انستیتو پاستور و موسسه رازی در کشور استفاده کنیم بنابراین به این شرط قرارداد واردات بستیم که تولید داخل داشته باشیم. الآن قراردادها در حال تکمیل است و واردات شروع نشده است بسیار امیدواریم که اواخر سال آینده این تکنولوژی وارد کشور شود، همزمان با تولید، واردات هم انجام می‌شود، مقدمات کار فراهم شده است تا این واکسن‌ها در انستیتو پاستور ایران تولید شوند.»
علی‌اکبر سیاری، متخصص کودکان و معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت در زمان وزارت حسن هاشمی درباره اهمیت واکسن روتاویروس گفته بود: «سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به روتاویروس جان خود را از دست می‌دهند، البته در ایران آمار دقیقی از فوت کودکان مبتلا به روتاویروس نداریم.»
سیاری اظهار داشت: «در حال حاضر بیشتر کشورهای دنیا برای پیشگیری از ابتلای کودکان به این بیماری از واکسن استفاده می‌کنند اما در کشور ما با وجود ضرورت هنوز این واکسن به سیستم واکسیناسیون اضافه نشده است. این واکسن در حال حاضر تولید داخل نیست و کشورهایی همچون هلند و فرانسه آن را تولید می‌کنند.»