چاپ خبر
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران:
برای مشکلات داروسازان چاره‌اندیشی کنید
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   28 مرداد 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d66565

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به عمده‌ترین مشکلات داروسازان گفت: «علی‌رغم همه تلاش‌هایی که صورت گرفته، متاسفانه باید اذعان کنیم که شرایط داروسازان، وضعیت ناگواری است و مشکلات آنها از حد گذشته است و باید در این خصوص چاره‌اندیشی ریشه‌ای صورت گیرد.»
به گزارش سپید، محمد منفرد در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با مشکلات داروسازان اظهار داشت: «یکی از بزرگ‌ترین آنها افزایش بی‌رویه دانشجو و نداشتن چشم‌انداز مدون برای اشتغال آنها است. بدون برنامه‌ریزی و آینده‌نگری در خصوص آینده شغلی، داروسازان روحیه و امید خود را روزبه‌روز، بیش از گذشته از دست خواهند داد و این برای کشور خطری جدی است.»
منفرد افزود: «در خصوص داروخانه‌ها نیز باید بگوییم که برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی، بخش دولتی در عرصه دارو روزبه‌روز بزرگ‌تر می‌شود و برنامه‌ای برای تقویت بخش خصوصی دیده نمی‌شود. نزدیک به ۵۰ درصد گردش مالی داروخانه‌های کشور در اختیار بخش غیرخصوصی است و این به معنای آن است که فشار زیادی بر اقتصاد داروخانه‌های خصوصی وارد می‌شود.»
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: «نقش داروسازان محدود به تولید و عرضه دارو شده است؛ این در حالی است که در دنیا بخش خدمات دارویی بسیار پررنگ است.» وی افزود: «بحث بسیار مهم دیگری که مطرح است، در مورد ارزش خدمات داروسازان است. متاسفانه هیچ کدام از خدمات داروسازان آن‌چنان‌که شایسته است، ارزش‌گذاری نمی‌شود. واقعیت این است که اگر قرار است سطح بهداشت و سلامت مردم ارتقاء پیدا کند، باید به داروسازان نیز توجه ویژه‌ای از سوی سیاست‌گذاران صورت گیرد.»
منفرد با اشاره به نقش داروسازان در بیمارستان‌ها، ادامه داد: «متاسفانه جایگاه داروسازان در بیمارستان‌ها جدی گرفته نمی‌شود. باید به ازای ۳۰ تخت بیمارستانی، حتماً یک داروساز در بیمارستان حضور داشته باشد، ولی با این استاندارد فاصله زیادی داریم.»
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: «اگر دنبال کاهش سرانه مصرف دارو هستیم، اگر دنبال کاهش مصرف خودسرانه دارو هستیم، اگر دنبال کاهش عوارض دارویی هستیم، باید نقش داروسازان بیش از این پررنگ شود.»
منفرد در پایان تصریح کرد: «مشکل بعدی داروسازان، سازمان‌های بیمه‌گر هستند. بیمه‌ها با تاخیرهایی که حتی بیش از ۶ ماه به طول می‌انجامد، سرمایه‌های شخصی داروخانه‌ها را بایکوت کرده و داروسازان موسس داروخانه‌ها را مجبور به گرفتن وام با درصد بالا از بانک‌ها می‌کنند.»