چاپ خبر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خبر داد
اجرای برنامه عملیاتی بهبود تغذیه در هشت استان
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   26 تیر 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d66262

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: «بر اساس برنامه‌های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی از این استان‌ها است، در اولویت برنامه‌ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.»
به گزارش سپید، زهرا عبدالهی در سفر به زاهدان و در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش‌های کارشناسی به زبان‌های بومی و محلی را از بهترین تکنیک‌های ارتقای سواد تغذیه‌ای در کشور عنوان کرد و گفت: «تکنیک‌های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان‌های محلی در استان سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است.»
وی با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب به‌عنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران رواج بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: «برخی از الگوهای نامناسب غذایی مردم، مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، فشارخون، قند خون و چاقی و اضافه‌وزن است.»
عبدالهی ادامه داد: «تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی‌ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه‌وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماری‌ها و ریسک فاکتورهای بیماری‌زا خواهد شد.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: «بر اساس برنامه‌های بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی از این استان‌ها است، در اولویت برنامه‌ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.»
عبدالهی تاکید کرد: «برخی از بیماری‌های غیر واگیر که در این استان‌ها رایج است، به دلیل رژیم غذایی نامناسب شیوع پیدا کرده و بر اساس سند بهبود تغذیه ایران، تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت، باید خدمات مشاوره را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت کنند.»
بنابر اعلام وبدا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه افزود: «در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در کشور است و الگوی نامناسب غذایی مردم، مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، فشارخون، قند خون و چاقی و اضافه‌وزن است.» عبدالهی افزود: «امروزه با مصرف تنقلات، غذای فوری و تغییر سبک زندگی مردم، مقادیر بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می‌شود.»