چاپ خبر
لبنیات سنتی غیربهداشتی،
عامل ابتلا به بیماری های واگیر
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   21 خرداد 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d65827

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان گفت: «طی سال‌های گذشته تخصیص یارانه برای تولید انواع فرآورده‌های لبنی، موجب تشویق مردم به خرید لبنیات پاستوریزه و مطمئن با قیمت مناسب می‌شد که به تدریج و با حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت این مواد، اغلب مردم به مصرف لبنیات سنتی به ویژه شیر فله‌ای گرایش یافته‌اند.»
حسین معصومی اظهار داشت: «یکی از بیماری‌های مهم قابل انتقال از حیوان به انسان بیماری تب مالت است که از جمله بیماری بومی این استان نیز بشمار می‌رود و تقریباً در تمامی سال وجود دارد.» وی اضافه کرد: «بیماری تب مالت می‌تواند از گاو، گوسفند، بز و یا شتر به انسان منتقل شود و این بیماری در تمام فصول سال وجود داشته اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دام‌ها بیشتر مشاهده می‌شود.»
معصومی افزود: «بر این اساس به عموم مردم توصیه می‌شود، از شیر و لبنیات پاستوریزه (یا استریلیزه) استفاده کنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر و محصولات لبنی پاستوریزه، نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.»
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: «به شهروندان نیز توصیه می‌شود در صورت استفاده از پنیر محلی به مدت سه ماه آن را در آب نمک ۱۷ درصد (۱۷۰ گرم نمک در یک لیترآب) نگهداری کنند و قبل از مصرف شیر محلی آن را حداقل پنج دقیقه (پس از رسیدن به نقطه جوش و غل زدن) بجوشانند.» وی اظهار داشت: «رعایت این نکات مهم از سوی مصرف‌کنندگان اهمیت بسزایی دارد چرا که می‌تواند تا حدود زیادی فرد را از ابتلا به بیماری تب مالت مصون نگه دارد.« معصومی خاطرنشان کرد: «بطور معمول و با توجه به بومی بودن این بیماری در استان، بیشترین میزان بروز بیماری تب مالت در شهرستان‌های خدابنده و ماهنشان رخ می‌دهد که یکی از دلایل این موضوع تبادل دام بین استان‌های همدان، کردستان و آذربایجان غربی است.»
تب مالت بیماری عفونی ناشی از باکتری بروسلاز و بیماری مشترک بین حیوان و انسان بشمار می‌رود و گسترش این نوع بیماری در انسان‌ها نشان‌دهنده رشد این نوع بیماری در حیوانات است و انسان در تماس مستقیم با حیوانات آلوده و با مصرف فرآورده‌های آنها به این بیماری مبتلا می‌شود. بر این اساس بیماری ناشی از باکتری بروسلاز در انسان تب مالت و حیوانات بروسلوز نامیده می‌شود.»
تب، بی‌اشتهایی، تعریق فراوان بویژه در شب، خستگی، سردرد، درد عمومی بدن و درد مفاصل از علائم بیماری تب مالت بشمار می‌آید و علاوه بر آن این بیماری می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کرده و درنتیجه موجب بروز علائم مختلفی در بدن شود.