چاپ خبر
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی:
باید راه‌های جایگزینی برای تهیه کیت پیدا کنیم
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   11 اردیبهشت 1398   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d65377

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی گفت: «تحریم‌ها بر تهیه تجهیزات آزمایشگاهی و دارو تاثیر گذاشته است در حالی که در اصول بین‌‌المللی نباید این موارد تحریم باشد. برای حل این مشکل باید مسیرهای جایگزین درنظرگرفت زیرا 90 درصد کیت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی وابستگی به خارج از کشور دارند.»
به گزارش سپید، محمد صاحب‌الزمانی در گفت‌وگو با ایرنا درباره تاثیر تحریم‌های آمریکا بر تهیه کیت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی تشخیص طبی افزود: «به علت اعمال تحریم‌ها، در زمینه تهیه کیت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی دچار مشکل شدیم، در حال حاضر بخشی از کیت‌های آزمایشگاهی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.» وی ادامه داد: «وقتی تحریم‌های آمریکا علیه ایران اعمال شد، مشکلاتی برای تهیه کیت‌ها و تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ایجاد شد و در حال حاضر کیت‌های آزمایشگاهی با انواع مشکلات و با ارز آزاد وارد می‌شود. اگر این روند ادامه داشته باشد ممکن است در آینده دچار کمبودهایی شده و نتوانیم آزمایش‌ها را انجام دهیم.»
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی درباره کیفیت کیت‌های آزمایشگاهی تولید داخل بیان کرد: «کیت‌های آزمایشگاهی تولید داخل کم است و مواد اولیه اکثر کیت‌های آزمایشگاهی از کشورهای اروپایی وارد می‌شود. کیت‌های آزمایشگاهی تولید داخل مرغوبیت کیت‌های خارجی را ندارند، اما این موارد باعث نمی‌شود که کیفیت کار آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کم شود. به هر حال کیت‌های مرغوب به سختی تهیه می‌شوند تا آزمایش‌های مردم انجام شده و پاسخ لازم داده شود.»
صاحب‌الزمانی ادامه داد: «تحریم‌های آمریکا بر تهیه تجهیزات آزمایشگاهی و دارو تاثیر گذاشته و این در حالی است که در اصول بین‌المللی نباید این موارد تحریم باشد. برای حل این مشکل باید مسیرهای جایگزین در نظر گرفت. در حال حاضر بخشی از کیت‌های آزمایشگاهی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.» محمدرضا بختیاری، عضو هیئت مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی نیز بهمن‌ماه 97 در همین رابطه گفته بود: «آزمایش‌های تشخیص طبی با کمبود کیت تشخیصی مواجه شدند، این موضوع بر کیفیت کار آزمایشگاه‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان می‌دهد که ادعای برخی تولیدکنندگان کیت تشخیصی درست نبوده است.» بختیاری گفته بود: «وقتی شرایط تحریم پیش می‌آید و تولیدکنندگان داخلی اعلام می‌کنند که به میزان ‏کافی کیت ندارند تا در اختیار آزمایشگاه‌ها قرار دهند، با پارادوکسی مواجه می‌شویم. زیرا تا پیش از این تولیدکنندگان می‌گفتند این ‏کیت‌ها تولید داخل هستند و به همین علت از دولت امکانات، وام و زمین دریافت می‌کردند، اما حالا که در شرایط تحریم قرار گرفته ایم، تولید و تامین کیت‌های آزمایشگاهی با مشکل مواجه شده است. این موضوع می‌تواند بر کیفیت کار آزمایشگاه‌ها تاثیر بگذارد و ‏بیماران با این پاسخ مواجه شده اند که نمی‌توان برخی آزمایش‌ها را انجام داد، چون کیت وجود ندارد.‏»