چاپ خبر
اختلاف نظر بر سر پرونده تخلف تولیدکنندگان اسنک پف کرده همچنان ادامه دارد
سازمان غذا و دارو: تخلف کرده‌اید
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   28 بهمن 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d64624

اتحادیه تولیدکنندگان: تایید کرده‌اید
درحالی‌که همچنان سازمان غذا و دارو بر تخلف دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف‌کرده در استفاده از ذرت دامی تاکید دارد، اما رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده‌های حجیم‌شده بر پایه ذرت معتقد است که در این زمینه هیچ تخلف بهداشتی صورت نگرفته و سازمان غذا و دارو نیز این موضوع را تایید کرده است.
به گزارش سپید به نقل از ایسنا، اواخر آذرماه امسال بود که سخنگوی سازمان غذا و دارو از تخلف دو برند معروف تولیدکننده اسنک پف‌کرده در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولاتشان خبر داد و مدتی بعد نیز اعلام کرد که پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضائی ارجاع داده شده و فعالیت این دو کارخانه متوقف شده است. بااین‌حال رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده‌های حجیم‌شده بر پایه ذرت در تازه‌ترین اظهارنظر به‌طورکلی وقوع هرگونه تخلفی در این حوزه را تکذیب کرده و حتی از قول سازمان غذا و دارو به‌عنوان منبع اولیه و رسمی انتشار این خبر می‌گوید که «تولید اسنک پف‌کرده با ذرت مورد استفاده حیوانات بررسی شده و هیچ تخلف بهداشتی در این بخش صورت نگرفته است.»
هیچ تخلف بهداشتی صورت نگرفته است
لیدا جهانیان در پاسخ به این پرسش که «دلیل تولید اسنک پف‌کرده با استفاده از ذرت حیوانی چیست و این اتحادیه چه برخوردی با تولیدکنندگان متخلف مربوطه داشته است؟» گفت: «واژه‌ای به نام «ذرت دامی» از نظر تکنیکی و بهداشتی وجود ندارد و شش واریته در ذرت وجود دارد که برای انسان بیماری ایجاد نمی‌کند.» وی افزود: «تنها بعضی فاکتورهای کیفی در استاندارهای مربوط به دو نوع ذرتی که توسط انسان و حیوان مصرف می‌شود، تفاوت دارد که در مقایسه با استانداردهای کشورهای اروپایی بعضی از فاکتورهای استاندارد ذرت انسانی حذف شده است.»
جهانیان با بیان اینکه هیچ کالای تولیدی با استانداردهای مربوطه مغایرت نداشته است، تصریح کرد: «همه سازمان‌ها بیش از یک سال است که از این موضوع اطلاع دارند و آزمایش‌های بهداشتی و استاندارد به‌صورت دوره‌ای انجام می‌شود.» وی با بیان اینکه لزومی به برخورد از سوی انجمن با واحدهای تولیدی که از این نوع ذرت برای تولید اسنک پف‌کرده استفاده کرده‌اند، وجود ندارد، اظهار کرد: «هیچ تخلف بهداشتی به این معنی که محصول نهایی دارای اشکال بهداشتی باشد، صورت نگرفته است.»
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده‌های حجیم‌شده بر پایه ذرت در ادامه با اشاره به اینکه هر مصرف‌کننده حق دارد بداند چه چیزی مصرف می‌کند، اظهار کرد: «علت اینکه روی این محصولات کلمه تراریخته درج نشده، در اصل غیرمتمرکز بودن بخشنامه‌های وزارت بهداشت است؛ چراکه بخشنامه‌ها مدام باطل می‌شوند یا تغییر می‌کنند.»
به گفته وی طبق بخشنامه‌های ابلاغی، اگر محصول نهایی تراریخته باشد، تولیدکننده ملزم به درج عنوان تراریخته روی محصول است، اما واحدهای تولیدی می‌گویند که طبق بررسی آنها محصول نهایی اسنک پفک کرده که از ذرت مورد استفاده دام تولیدشده، غیرتراریخته بوده است.
جهانیان با بیان اینکه در حال حاضر هر دو واحد تولیدی مدنظر سازمان غذا و دارو از لحاظ بهداشتی اجازه فعالیت دارند، مدعی شد: «یا وزارت بهداشت کوتاهی کرده، یا خوب آموزش نداده یا برداشت واحدهای تولیدی از این بخشنامه اشتباه بوده که در هر حالت وزارت بهداشت باید واحدها را راهنمایی کند.»
مشاهده آلودگی میکروبی و شیمیایی
سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهارات رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآورده‌های حجیم‌شده بر پایه ذرت مبنی بر تکذیب تولید اسنک از ذرت حیوانی، گفت: «مواردی که توسط این فرد مطرح شده به‌هیچ‌وجه صحت ندارد. گزارش مبسوط نمونه‌های تست‌شده از مواردی که از ذرت حیوانی در تولیدشان استفاده کرده بودند، آماده است و موارد آلودگی میکروبی و حتی بعضاً آلودگی شیمیایی یا موارد دیگر هم در آن مشاهده شده که موارد تفصیلی آن ارائه می‌شود. قطعاً این موضوع هم تخلف بهداشتی بوده و هم تخلف ارزی که البته موضوع تخلف ارزی در حیطه کاری سازمان غذا و دارو نیست.»
کیانوش جهانپور با بیان اینکه اظهارات این فرد به‌هیچ‌وجه صحت ندارد و ایشان در جایگاهی نیستند که در این زمینه اظهارنظر کنند، افزود: «پرونده مسیر قضائی خود را طی می‌کند و گزارش مبسوط و مفصل آن‌هم توسط مدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو ارائه خواهد شد. باید توجه کرد که بحث مغایرت بهداشتی به‌عنوان محور اصلی این پرونده بوده است. تعجب می‌کنم که اتحادیه‌هایی که عموماً باید به‌نوعی متوجه حقوق مصرف‌کننده هم باشند، اینگونه اظهارات را مطرح می‌کنند. ما اتحادیه تشکیل نمی‌دهیم که از برخی موارد تخلف، حمایت کنیم و از بیان چنین اظهاراتی آن‌هم در مواردی که از سوی برخی از این شرکت‌ها تخلفاتی انجام شده و برای ما محرز و مسلم است، از این شرکت‌ها حمایت می‌کنند.»
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه خط تولید شرکت‌های متخلف در حوزه اسنک‌های پف‌کرده حجیم‌شده در آن زمان متوقف شد، گفت: «در حال حاضر این موضوع از حیطه مسئولیت‌های سازمان غذا و دارو خارج است و سازمان تعزیرات و دستگاه قضائی باید در این زمینه اظهارنظر کنند. درعین‌حال اظهارات اتحادیه مذکور موجب تعجب است و توصیه می‌کنیم برخی افراد جایگاه خودشان را در نظر بگیرند و در حوزه‌ای که به آنها مربوط نیست و در آن حوزه شایستگی اظهارنظر هم ندارند، اظهارنظر نکنند و موجب تشویش اذهان عمومی نشوند.»
جهانپور تاکید کرد: «ما به‌عنوان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هر کجا که پای سلامت عمومی در میان باشد، کوتاه نمی‌آییم و امیدواریم این موارد با برخورد مناسب از سوی سیستم قضائی و تعزیراتی مواجه شوند. باید توجه کرد که فضاسازی‌های رسانه‌ای تغییری در موقعیت علمی و فنی سازمان غذا و دارو ایجاد نکرده و به‌هیچ‌وجه از سلامت مردم کوتاه نمی‌آییم.» حال با چنین اظهاراتی به نظر می‌رسد که برخورد صورت گرفته با دو برند معروف تولیدکننده «اسنک پف‌کرده حیوانی» به‌قدری خفیف و غیر تاثیرگذار بوده که باعث شده تولیدکنندگان و مسئولان به خود اجازه دهند که به‌طورکلی وقوع چنین تخلفی را انکار کنند.