چاپ خبر
در نامه انجمن علوم و فناوری‌های شناختی به معاون علمی رئیس‌جمهور مطرح شد
هزینه‌ میلیاردی خرید دستگاه MRI در سایه سوء‌مدیریت
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   16 بهمن 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d64520

اعضای هیئت‌مدیره انجمن علوم و فناوری‌های شناختی کشور طی نامه‌ای به معاون علمی رئیس‌جمهور از دخالت غیرمتخصصین که منجر به هزینه میلیاردی خرید دستگاه‌های MRI شده است، درخواست بهره‌گیری از افراد متخصص در منصب هدایت این ستاد را کردند.
به گزارش سپید، اعضای هیئت‌مدیره انجمن علوم و فناوری‌های شناختی کشور طی نامه‌ای به سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تاکید کردند: «حضرتعالی به‌خوبی مستحضر هستید که علوم شناختی در کشور ابتدا با فعالیت‌های مرحوم پروفسور کارل لوکس و برخی از ریاضی‌دانان، روانشناسان و فلاسفه در کشور آغاز شد اما اساسنامه ستاد علوم و فناوری‌های شناختی به طریقی تهیه شد که رشته‌های علوم اعصاب و حتی بیماری‌های مغز و اعصاب و روان را که به علوم پزشکی مربوط است را نیز در برگرفت.
امروزه بر همگان مشخص شده است که فعالیت ستاد علوم شناختی و سرمایه‌گذاری‌هایی که در طی چند سال اخیر انجام داده است بیش از آنکه در علوم شناختی باشد، در حوزه‌های عصب‌شناسی، مغز و اعصاب، رادیولوژی و روانپزشکی است. نمونه بارز آن، میلیاردها تومان هزینه‌ای است که صرف خرید دستگاه‌های MRI، تحریک مغناطیسی مغز و تاسیس کلینیک‌های مغز و شناخت شده است.
علیرغم این تغییر واقعیت، ستاد علوم شناختی از مدیریت متخصصین با تجربه در این رشته‌ها سود نبرده است به صورتی که اعضای هیئت‌امنای ستاد علوم شناختی و آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز عاری از متخصصین مربوطه هستند.
انتظار می‌رفت که جنابعالی در انتصابات جدید در این حوزه از اعضای انجمن علوم و فناوری‌های شناختی به‌عنوان بالاترین نهاد علمی کشور که محل تجمع نخبگان این رشته در کشور است، نظرخواهی می‌شد؛ به‌طوری‌که انتصاب رئیس دانشکده برق دانشگاه تهران با مدرک دکترای مهندسی روباتیک و بدون هیچ آموزش و تجربه‌ای در زمینه علوم مغز و علوم شناختی به اعتقاد این انجمن هیچ‌گونه توجیه منطقی ندارد و برخلاف اصل شایسته‌سالاری است.
اینجانبان در کمال تواضع و با پشتوانه تخصصی و سوابق خود در این علم و بدون کوچک‌ترین چشمداشت از شما درخواست می‌کنیم، فردی متخصص را در منصب هدایت ستاد علوم شناختی کشور گماشته و تا انشقاق به وجود آمده که در نتیجه دخالت غیرمتخصصین و سوء مدیریت در سال‌های پیشین بوده است از بین رفته و امید و همکاری نخبگان برای اعتلای این علم در کشور باز گردد.»