روزنامه سپید | اخبار 3 | 18 دی 1397 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d64106
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «سامانه TTAC بسیاری از فرآیندهای مربوط به صدور و نظارت مجوز واردات مواد اولیه صنایع غذایی را کاهش داده است.»
وحید مفید در مورد میزان رعایت قوانین مربوط به فرآوردهای دامی و گیاهی توسط تولیدکنندگان گفت: «قانون نظارت مواد خوردنی و آشامیدنی بخشی از کنترل را به عهده دارد و بخش دیگری از نظارت توسط سازمانهایی مانند سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی انجام میشود.»
وی با بیان اینکه نظارت در دنیا از «مزرعه تا سفره مدنظر» است، خاطرنشان کرد: «کنترل یک محصول غذایی از خاک و آبی که کشت و آبیاری میشود تا نوع کود و سم باید تحت کنترل باشد. برای اجرای این کار به سیاستگذاری واحد نیاز داریم و اگر این امر محقق شود میتوانیم ادعا کنیم محصولی را که از هر حیث سالم و کیفی است، تولید کردیم.»
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد رفع مشکلات صنعت غذا گفت: «از جمله مشکلات این صنعت، موانع بوروکراسی و کاهش زمان فرآیند نظارت است که سازمان غذا و دارو از سالهای گذشته برای ساماندهی و سهولت واردات، سامانه TTAC را راهاندازی کرده است.» وی افزود: «با تفویض اختیار به همه استانها و دانشگاههای علوم پزشکی، تقریبا تمام تولیدکنندههای دارای مجوز و هر کارخانهای در هر استان میتواند به اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کند و امور خود را انجام دهد.»
مدیرکل دفتر فرآوردههای غذایی، آشامیدنی در پایان اظهارکرد: «برای مسائل مربوط به واردات مواد اولیه نیز به منظور کاهش بوروکراسی، امور به صورت الکترونیک با سامانه TTAC انجام میشود همچنین بهروزرسانی قوانین و ضوابط حاکم بر صنعت غذا و نزدیک شدن به قوانین کشورهای مترقیتر و پیشرفتهتر در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد.»