چاپ خبر
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو:
شیـر پـرچـرب بهتـر اسـت
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   13 دی 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d64046

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «هرچند همواره توصیه به مصرف شیرهای کم‌چرب می‌شود اما اخیراً برخی مقالات و مستندات معتبر بین‌المللی نشان داده‌اند که ویژگی‌های تغذیه‌ای شیرهای پرچرب بهتر است و مزیت‌های خاص خود را دارند.»
به گزارش سپید به نقل از ایرنا، وحید مفید افزود: «شیرهای کم‌چرب به دلیل داشتن پروتئین، فسفر و ویتامین D به شیرهای پرچرب ترجیح داده شده‌اند، اما در یک بررسی جامع در جمعیت آماری مطلوب نشان داده شده که مصرف شیرهای پرچرب نه‌تنها مخاطره و ضرری برای سلامت بدن ندارد بلکه موجب افزایش کلسترول خوب (HDL) نیز در بدن می‌شود.»
وی اضافه کرد: «اکنون توصیه به مصرف لبنیات پرچرب می‌شود اما این به آن معنا نیست که محصولات خیلی پرچرب مانند ماست خامه‌ای با هفت درصد چربی مصرف شود.» مفید ادامه داد: «منظور از مصرف شیر پرچرب، شیر کامل گاو با 3.2 درصد چربی و درمجموع لبنیاتی است که میزان چربی آنها معادل چربی کامل گاو باشد. البته شیر کامل گاو در اروپا 4 تا 4.2 درصد چربی دارد.» مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «لبنیات با چربی 3.2 درصد خطری برای سلامت ندارد.» مفید تصریح کرد: «زمانی میزان تولید شیرهای کم‌چرب از میزان مجموع کل شیرها، 20 تا 30 درصد بود اما با تبلیغات و توصیه‌های وزارت بهداشت نسبت میزان تولید لبنیات کم‌چرب در کارخانه‌ها 30 تا 40 درصد افزوده شد و میزان تولید لبنیات پرچرب 60 تا 70 درصد کل بازار لبنیات است.»