چاپ خبر
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو:
صنایع غذایی تراریخته بدون برچسب تعطیل می‌شوند
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   02 دی 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d63875

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «واحدهای غذایی تولیدکننده محصولات تراریخته که این فرآورده‌ها را بدون درج برچسب تراریخته وارد بازار کنند، تعطیل می‌شوند.»
به گزارش سپید به نقل از ایرنا، وحید مفید درباره استفاده برخی از واحدهای اسنک حجیم شده از تراریخته‌ها گفت: «برخی واحدها از پودر فید گرید (مناسب برای خوراک دام) در محصول خود استفاده کرده بودند که به آنها تذکر دادیم و برخورد لازم با آنها انجام شد.» وی با اشاره به بررسی واحدهای غذایی از نظر استفاده از تراریخته در تولیدات گفت: «علاوه بر بازرسی واحدهای غذایی از نظر استفاده از مواد تراریخته، مواد اولیه محصولات غذایی از نظر ویژگی‌های اولیه مانند باقیمانده سموم مانند مایکوتوکسین‌‌ها و فلزات سنگین کنترل می‌شوند.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «صنایع غذایی در صورت استفاده از تراریخته‌ها مانند ذرت ترا ریخته باید حتماً این موضوع را به‌صورت واضح روی برچسب محصول قید کنند و علاوه بر آن، به‌طور مثال ذرت دستکاری ژنتیک شده تراریخته یا GMO باید مجوز ورود داشته باشد.»
مفید گفت: «تراریخته‌ها باید استانداردهای رخدادهای مورد نیاز را داشته باشد چراکه هر تراریخته ای، مورد تائید نیست و فقط تراریخته‌های محدودی مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند و حتماً باید از کانال‌های رسمی وارد کشور شده باشند.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: «در حال حاضر فقط برای چهار محصول تراریخته ازجمله ذرت، کلزا، سویا و پنبه‌دانه مجوز تراریخته داده می‌شود و این محصولات باید مراحل ارزیابی خطر را پشت سر بگذرانند تا مجوز بگیرند.»
وی در پایان تصریح کرد: «مواد غذایی حتی اگر یک‌دهم درصد نیز از تراریخته استفاده کرده باشند باید در برچسب تراریخته داشته باشند. به‌طور مثال هم‌اکنون برخی روغن‌ها در بازار مانند روغن کلزا تراریخته هستند و باید حتماً برچسب تراریخته داشته باشند.»