چاپ خبر
خطر شیوع مجدد گواتر
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   25 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d6337

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر لزوم کاهش نمک در فرآورده‌هایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، در عین حال نسبت به بازگشت بیماری گواتر در صورت بی‌توجهی نسبت به مصرف نمک یددار هشدار داد.

       به گزارش ایسنا، رسول دیناروند درباره کاهش استفاده از نمک در شوری‌جاتی مانند خیارشور و کالاهایی شبیه آن، گفت: «چنین محصولاتی جزو کالاهای مضر سلامت محسوب می‌شوند. بنابراین توصیه به مردم این است که کالای مضر سلامت را کم مصرف کنند.»

       وی با بیان اینکه به‌طور کلی ما علاقه‌مندیم میزان نمک را در همه فرآورده‌های غذایی کاهش دهیم، افزود: «مثلا در نان و همه فرآورده‌های آن می‌توانیم نمک را به صفر برسانیم بدون اینکه آسیبی به کیفیت نان وارد شود؛ اما در برخی محصولات مانند تمام شوری‌جات، ممکن است نتوان نمک را کاهش داد، چرا که این محصولات باید میزانی از نمک را داشته باشند تا دچار فساد نشوند.»

       دیناروند تاکید کرد: «بنابراین در محصولات و فرآورده‌هایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، حتما باید این اقدام را انجام دهیم.»

       وی در ادامه نسبت به تبعات مصرف نمک غیرتصفیه شده، هشدار داد و اظهار کرد: «نمک غیرتصفیه، نمکی است که فلزات سنگین داشته و امکان وجود آرسنیک نیز در آن وجود دارد. بنابراین مصرف طولانی آن خطرناک است.» دیناروند تاکید کرد: «در نتیجه مردم حتما باید متوجه باشند که میزان مواد مضر در نمک تصفیه شده به حداقل رسیده است. ما توانستیم بیماری «گواتر» را در یک برنامه 20 ساله در کشور کنترل کنیم این درحالی است که اگر مردم از نمک یددار استفاده نکنند، این بیماری دوباره باز می‌گردد.»