چاپ خبر
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو:
گرانی، تقلب در مواد غذایی را افزایش می‌دهد
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   08 مهر 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d62831

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: «با گران شدن مواد غذایی، تقلب در آن افزایش می‌یابد و این تقلب زمانی خطرناک می‌شود که با مواد غیرمجاز و سمی صورت بگیرد.»
به گزارش سپید به نقل از ایفدانا، بهرام دارایی گفت: «مسئله تقلب در دنیا به دو شکل کم‌فروشی و استفاده از مواد غیرمجاز شیمیایی صورت می‌گیرد که پیگیری هر دو نوع تقلب بسیار بااهمیت است.»
وی افزود: «کم‌فروشی بیشتر در حوزه محصولات غذایی بکر مانند افزودن روغن کم‌ارزش به روغن‌زیتون و همچنین زعفران مشاهده می‌شود.» دارایی با اشاره به پدیده تقلب در سایر محصولات سلامت‌محور، اظهار داشت: «موضوع تقلب در حوزه مکمل‌ها نیز مطرح است و اگر مکمل تغذیه‌ای به‌عنوان مکمل گیاهی و شیمیایی به فروش برسد، مصداق تقلب تلقی می‌شود. این مسئله زمانی خطرناک‌تر است که از موادی مانند آمفتامین‌ها برای تولید مکمل‌ها استفاده شود.»
دارایی از بررسی و نظارت بر مکمل‌های ورزشی تولید داخل و وارداتی در سطح عرضه خبر داد و گفت: «تعدادی از مکمل‌های ورزشی را بررسی می‌کنیم که امیدواریم بتوانیم در فرایند کنترل نتایج بهتری کسب کنیم.» وی با تاکید بر نظارت و برخورد با انواع تقلب در حوزه کالاهای سلامت‌محور، خاطرنشان کرد: «کار ما نظارت، شناسایی تخلفات، برخورد با متخلفان و جمع‌آوری محصولات تقلبی از دسترس مصرف‌کنندگان است.»
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: «در کشور ما به دلیل کنترل بر تولید و واردات مکمل‌ها، وضعیت به نسبت بهتر است اما در اروپا و آمریکا مکمل‌های تولیدی بر اساس اعلام تولیدکننده تائید می‌شود و سازمان غذا و داروی آمریکا آن را بررسی نمی‌کند، مگر آنکه خلاف ادعا ثابت شود.»