چاپ خبر
در نشست خبری سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) و دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت‌محور اعلام شد
عرضه کتب تخصصی حوزه سلامت به صورت نیم‌بها
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   21 شهریور 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d62634

نشست خبری سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) و دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت‌محور در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سپید، در ابتدای این نشست مهرشاد کاظمی، رئیس شورای سیاست‌گذاری سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) با اعلام زمان برگزاری این نمایشگاه گفت: «این نمایشگاه همزمان با چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) از تاریخ 2 تا 4 مهرماه در محل مصلا تهران برگزار خواهد شد.»
وی افزود: «هدف از این نمایشگاه پیوند صنعت داروسازی با فرهنگ و دانشگاه است. ازاین‌رو اداره کل فرهنگ و ارشاد بر اساس وظیفه خود که همان گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی است، با همکاری دیگر ارگان‌ها را در دو دوره برگزار کرده و امسال هم با شرکای خود برای برگزاری این رویداد همکاری خواهد کرد.» کاظمی اضافه کرد: «خوشبختانه امسال به‌واسطه هم‌زمانی شروع نمایشگاه با آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و علی‌رغم مشکلات موجود و تحریم‌ها و بحث کاغذ شاهد رشد حضور ناشران در نمایشگاه بودیم. به‌گونه‌ای که 22 ناشر داخلی و 2 نماینده از ناشران خارجی در نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین امسال 35 نشریه سلامت‌محور در نمایشگاه خواهند بود که هم‌زمانی با نمایشگاه ایران فارما می‌تواند فرصتی برای نشریات در همکاری با صنعت داروسازی و جذب مشارکت‌های مالی باشد.»
رئیس شورای سیاست‌گذاری سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) در تشریح تسهیلات ارائه شده از سوی نمایشگاه و ناشران گفت: «برای این منظور 100 میلیون تومان اعتبار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص داده شده که امکان افزایش این مبلغ تا 50 درصد هم خواهد بود. ازاین‌رو بن‌های تخفیف برای دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف داده خواهد شد؛ مثلا برای دانشجویان دکتری بن تخفیف 300 هزارتومانی و برای کارشناسی ارشد 250 هزار تومان و کارشناسی 200 هزار تومان خواهد بود. همچنین کتب عرضه شده در نمایشگاه با 30 درصد تخفیف نمایشگاهی عرضه خواهد شد و 20 درصد تخفیف هم از سوی ناشران برای نمایشگاه در نظر گرفته شده که با احتساب این ارقام، کتب با 50 درصد تخفیف و به‌صورت نیم‌بها ارائه خواهد شد.»
وی عنوان کرد: «تا به امروز 2 هزار نفر از 8 استان کشور برای بازدید از این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده و ثبت‌نام کرده‌اند. برای این منظور در طول زمان برگزاری نمایشگاه اتوبوس‌هایی از دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران برای مراجعه‌کنندگان در نظر گرفته شده است. همچنین در طول ایام برگزاری نمایشگاه مسابقه عکسی با عنوان «فارما فریم» برگزاری خواهد شد و به نفرات برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد.»
تولید 1900 قلم دارو در کشور
در ادامه نشست مرتضی خیرآبادی، عضو سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی ضمن ارائه گزارشی از دستاوردهای صنعت داروسازی کشور گفت: «خوشبختانه در حال حاضر 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود که میزان ارزبری این تولیدات 620 میلیون دلار است. در مقابل 60 هزار شغل در حوزه دارو ایجاد شده است. درحالی‌که برای 3 درصد باقی‌مانده 1.4 میلیارد دلار ارز صرف می‌شود. درحالی‌که با تولیدات داخلی رقمی در حدود 6 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور می‌شود. ازاین‌رو ضروری است توجه ویژه به زیرساخت‌های صنعت داروسازی شود.» وی ادامه داد: «امروز 1900 قلم دارو در کشور تولید می‌شود. به‌گونه‌ای که در داروهای بیماران قلبی 90 درصد، در داروهای بیماران عصبی 95 درصد و در بیماران ریوی 91 درصد دارو در داخل تولید می‌شود. عضو سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی اظهار داشت: «خوشبختانه در صنعت داروسازی بعد از انقلاب شاهد رشد بودیم به‌گونه‌ای که صنعت ما نسبت به روسیه 10 برابر رشد داشته است.»
خیرآبادی افزود: «امروز شاهد هستیم که علیرغم قوانین بین‌المللی و تاکید رئیس‌جمهور امریکا بر تحریم نبودن دارو شاهد هستیم که شرکت‌های همکار با ایران از ترس تحریم‌های امریکا مبادرت به قطع رابطه با داروسازان ما کرده‌اند. همچنین کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای منطقه در تلاش هستند تا نخبگان صنعت دارو را جذب کنند.» وی ادامه داد: «برآورد شده امسال شاهد بازدید 30 هزار نفر از نمایشگاه باشیم و در این مسیر نیازمند حمایت رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها هستیم و از این طریق از رسانه‌ها و جراید درخواست می‌کنیم ما را در برگزاری نمایشگاه یاری کنند. البته در بخش شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران فارما انتظار افزایش 80 درصدی شرکت‌های حاضر در نمایشگاه را داشتیم که به دلیل هم‌زمانی فراخوان نمایشگاه با خروج امریکا از برجام و تهدید به تحریم شرکت‌های همکار با ایران شاهد کاهش این درخواست‌ها بودیم و فقط 17 درصد نسبت به نمایشگاه پارسال رشد داشته‌ایم.»
عضو سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی اضافه کرد: «در حاشیه نمایشگاه 52 کارگاه آموزشی در حوزه صنعت داروسازی را خواهیم داشت که علاقه‌مندان و دانشجویان می‌توانند در این کارگاه‌ها حضور داشته باشند.»
رونمایی از اولین اپلیکشین تخصصی دارو
شادمهر راستین، دبیر اجرایی سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) و دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت‌محور هم در این نشست گفت: «نمایشگاه ایران فارما یک نمایشگاه صرف تخصصی در حوزه دارو نیست بلکه این رویداد علمی فرصتی است تا صنعت، دانشجویان و رسانه‌های سلامت‌محور در ارتباط نزدیک با یکدیگر قرار گیرند.» وی افزود: «در حاشیه نمایشگاه ایران فارما شاهد برگزاری سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) و دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت‌محور خواهیم بود. همچنین اولین اپلیکشین تخصصی حوزه سلامت با تاکید بر دارو رونمایی خواهد شد. در کنار نمایشگاه شاهد برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوعات رسانه‌ای را خواهیم داشت.»
پیش درآمدی بر تربیت خبرنگاران تخصصی سلامت
در ادامه نشست امیر صدری، مشاور رسانه‌ای سومین نمایشگاه کتب تخصصی علوم پزشکی و دارویی (دانشگاهی) و دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت‌محور و مسئول کارگاه‌های تخصصی رسانه نمایشگاه گفت: «در حاشیه نمایشگاه نشست‌های تخصصی برگزار خواهد شد که یکی از این نشست‌ها با حضور تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و با موضوع سلامت اجتماعی و نقش شهرداری در این خصوص برگزار خواهد شد.» وی افزود: «همچنین دو نشست دیگر با موضوعات صنعت دارو و زنجیره تولید و با حضور نمایندگان انجمن داروسازان و نشست دیگری با حضور اعضای انجمن‌های پزشکی به‌عنوان تجویزکنندگان دارو را خواهیم داشت.» صدری ادامه داد: «امیدوار هستیم نمایشگاه پیش درآمدی بر تربیت خبرنگاران تخصصی سلامت باشد. امروز در همه جای دنیا شاهد تخصصی شدن خبرنگاری حوزه سلامت هستیم ولی این اتفاق در کشور ما هنوز محقق نشده است که با این کارگاه‌ها پایه‌های این کار گذاشته خواهد شد.»
علی‌اکبر ابراهیمی