چاپ خبر
حسین انصاری راد: تردیدی در صلاحیت سید حسن خمینی نیست
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   24 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d6259

اعلام نامزدی سیدحسن خمینی برای انتخابات خبرگان پنجم، اولین حضور رسمی یکی از اعضای بیت امام در عرصه سیاست است. اما همزمان با این اعلام حضور، موج مخالفت و تخریب علیه خمینی جوان آغاز شده؛ اینکه او امتحان اجتهاد نداده تا سعی در القای شکاف و تفرقه در بیت امام و اشاره به وصیت‌نامه‌ جعلی که در آن به«عدم دخالت فرزندان در سیاست» اشاره شده و صحت آن را هیچ کس تایید نمی‌کند. تا اینکه رضا سراج ، از فعالان اصولگرا، در خبرگزاری فارس از «طراحی شوم جریان نفوذ و فتنه برای بیت امام» نوشت. عبدالرضا داوری، مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد هم در کانال تلگرام خود نوشت:

       «حجت الاسلام سیدحسن خمینی و هوادارانشان باید بدانند که از این پس موقعیت اجتماعی ایشان از «تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره)» به «یک کاندیدای انتخاباتی» تغییر یافته و از آنجاکه خود را در معرض آراء و انتخاب عمومی قرار داده اند ، باید به قواعد و الزامات دمکراسی پایبند بوده و به پرسش‌های موجود در باب صلاحیت‌های علمی و سوابق و ارتباطات خود پاسخگو باشند.» حسین انصاری‌راد، نماینده مجلس ادوار پیشین و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ششم در گفت‌وگو با روزنامه «سپید» به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و دلیل این مخالفت‌ها پاسخ می‌دهد.

چرا بعد از اعلام حضور سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان، حجم انتقادات به سمت وی از سوی گروه‌های تندرو سیاسی بیشتر شد؟
       در بین اصولگرایان افراد خردمند و دلسوز و خدمتگذار از آمدن حاج‌سیدحسن خمینی معمولا استقبال می‌کنند. اما تندروهایی که خود را اصولگرا اعلام می‌کنند، در بسیاری موارد و در رسانه‌های عمومی از نقض اصول مهم اخلاق و قوانین خودداری نمی‌کنند و اگر آنان را طرفدار ثبات و استحکام نظام فرض کنیم؛ اقدامات آنان قابل توجیه به‌نظر می‌رسد.

تاثیر ورود سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان چه خواهد بود؟
       مردم از ورود خمینی جوان به عرصه انتخابات استقبال می‌کنند و انتخابات باشور به شکل موثرتری انجام خواهد یافت و در هر حال به اعتبار انتخابات و نتیجه آن خواهد افزود. این چیزی است که برخی آن را نمی‌تابند.

خبرگان و نقش آن در سیاست کشور چه اهمیتی دارد و چرا در این دوره، این انتخابات، باعث واکنش‌هایی این‌چنینی شده است؟
       خبرگان طبق قانون اساسی باید نماینده عموم ملت باشند و از طرف ملت، رهبری را با مشخصات خاص که در قانون اساسی ذکر شده همچون اجتهاد، عدالت، بینش صحیحی سیاسی و اجتماعی مدیریت و قدرت کافی رهبری انتخاب کنند و با اختیارات عظیمی که رهبری در قانون اساسی دارد؛ درحقیقت سرنوشت کشور به آن ارتباط دارد.

یکی از مواردی که منتقدها به آن اشاره می‌کنند این است که امام خمینی وصیت کرده که خانواده ایشان در سیاست دخالت نکنند. آیا این وصیت شامل انتخابات خبرگان هم می‌شود؟
       بنده اکنون در مورد این وصیت اطلاعی ندارم و ممکن است احیانا اگر باشد در مورد افراد خاصی باشد وگرنه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی دخالت در سیاست و احراز مناصب را برای کسانیکه شرایط آن‌را دارند از واجبات اعلام فرموده و بر آن اصرار ورزیده‌اند.

سیدحسن خمینی در آزمون تایید صلاحیت فقها شرکت نکرده بود. آیا غیر از این آزمون راه‌ دیگری برای تایید صلاحیت فقهی ایشان وجود دارد؟
       خبرگان به‌مقتضای مناسبت حکم و موضوع به‌علاوه فقاهت و توان تشخیص اجتهاد باید تشخیص مسائل سیاسی و اجتماعی و اداری را نیز داشته باشند. بنده با شناخت دقیق و وطولانی از بسیاری از اعضای خبرگان تردیدی در صلاحیت‌های سیدحسن خمینی نمی‌بینم و گمان می‌کنم که حوزه علمیه قم و فقهای مقبول بسیاری این صلاحیت را تایید نموده و تایید می‌کنند. به‌نظر می‌رسد هیچ وجهی برای تامل در صلاحیت سیدحسن وجود نداشته و از این جهت برای ایشان مانعی نخواهد بود.

لیلا ابراهیمیان