چاپ خبر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
۶۰ درصد دیابت نوع ۲ با الگوی غذایی مناسب قابل‌کنترل است
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   27 تیر 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d62027

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: «۶۰ درصد دیابت نوع ۲ با الگوی غذایی مناسب قابل‌کنترل است و تاثیر آن دو برابر تاثیر دارو است.»
به گزارش سپید، زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی «بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری» با بیان این مطلب گفت: «50 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و 30 تا 40 درصد سرطان‌ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.»
وی افزود: «مصرف کم میوه و سبزی 19 درصد علت سرطان‌های دستگاه گوارش و 31 درصد بیماری‌های قلبی است.» عبدالهی اظهار داشت: «از ده عامل بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماری‌های غیرواگیر از 56 درصد در سال 80 به 76 درصد در سال‌های اخیر برسد.»
عبداللهی گفت: «مطالعات سال 95 نشان می‌دهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل 3 واحد سبزی و 2 واحد میوه توصیه جهانی است.» وی ادامه داد: «مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطان‌های پروستات و سینه است که از شایع‌ترین سرطان‌ها است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: «چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال 91 نشان می‌دهد این چاقی در زنان 61 درصد است.» عبدالهی گفت: «کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذی‌ها اعم از کمبود آهن، کم‌خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین‌های A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.»
وی گفت: «کمبود ید در 30 سال پیش موجب بروز 70 درصدی گواتر می‌شد که با غنی‌سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به 5 درصد برسد که اگر از عرضه نمک‌های غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به‌تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت.»