چاپ خبر
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت عنوان کرد
نقـش کمبـود ویتـامیـن D در بـروز بیمـاری‌هـا
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   20 تیر 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d61932

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: «کمبود ویتامین D در تمام گروه‌های سنی کشور وجود دارد و در بروز بسیاری از بیماری‌ها موثر است.»
به گزارش سپید به نقل از وبدا، زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش یک‌روزه «بهبود تغذیه در جامعه نیروی انتظامی» اظهار داشت: «کمبود ویتامین D در بروز آسم و آلرژی، دیابت نوع دو، ام‌اس و انواع سرطان‌ها موثر است.» وی با اشاره به اینکه در زمینه ویتامین A، روی و آهن نیز کمبودهایی در افراد جامعه مشاهده می‌شود، افزود: «برای پیشگیری و کنترل اشکال مختلف سوءتغذیه، سه راهکار مکمل یاری، غنی‌سازی و تغییرات غذایی هم‌زمان باهم در حال انجام است.» عبداللهی ادامه داد: «مردم از مکمل‌های تولید داخل استفاده کنند، زیرا فرمولاسیون تولید آنها تحت نظر وزارت بهداشت است، این در حالی است که مکمل‌های خارجی فاقد این ویژگی هستند.» عبداللهی معضل چاقی و اضافه‌وزن را یکی دیگر از مشکلات تغذیه‌ای جامعه برشمرد و گفت: «در حال حاضر 60 درصد افراد زیر 18 سال کشور دچار این مشکل هستند، درحالی‌که در سال 1390 این میزان 50 درصد بود.»
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: «20 درصد از کودکان دچار چاقی شکمی هستند، زیرا مصرف روغن، نمک، قند و شکر بیش‌ازحد مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات کمتر از میزان لازم است.» وی ادامه داد: «در زمینه کمبود ید و شیوع گواتر هم با اقدامات انجام شده در کشور از 68 درصد در سال 1368 به کمتر از 5.6 درصد رسیده‌ایم.»
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: «اولین ریسک فاکتور بیماری‌های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در کشور است.» وی در پایان خاطرنشان کرد: «در سال 1380 بالغ‌بر 57 درصد علت مرگ‌ومیرها، ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر بوده که در سال 1390، این میزان به 76 درصد رسید که این مسئله، یک معضل جهانی است.»