چاپ خبر
تایید کیترودا در درمان بدخیمی ریه
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   12 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d6159

سایت رسمیFDA: سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا اعلام کرده که پمبرولیزوماب (Pembrolizumab) با نام تجاری کیترودا (Keytruda) را برای درمان مبتلایان به بدخیمی پیشرفته و متاستاتیک غیرسلول کوچک ریه که بیماری آنها با وجود دریافت درمان های دیگر عود کرده، مورد تایید قرار داده است.
کیترودا، برای استفاده در صورت تشخیص بروز ژنی PD-L1 (که از طریق آزمون PD-L1 IHC 22C3 شناسایی می‌شود) تاییدیه گرفته است. ناشی از سرطان پازدور ریچارد، سرپرست اداره فرآورده‌های هماتولوژی و انکولوژی مرکز تحقیق و ارزیابی دارویی سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید: «درک ما از روند مولکولی بدخیمی غیرسلول کوچک ریه و این که چگونه سیستم ایمنی بدن نسبت به بدخیمی واکنش نشان می‌دهد، جایگاه بسیار مهمی در پزشکی دارد. تاییدیه امروز برای کیترودا، این امکان را فراهم می‌کند که پزشکان بتوانند درمان هدفمند و اختصاصی برای این گروه از بیماران ارائه دهند.»
کیترودا با هدف قرار دادن مسیر سلولی با نام PD-1/PD-L1 (پروتئین‌های موجود در سلول‌های سیستم ایمنی و برخی از سلول‌های سرطانی) عمل می‌کند. با مسدود شدن این مسیر، کیترودا به سیستم ایمنی در مبارزه با سلول‌های بدخیم کمک می‌کند. در سال 2014 میلادی، کیترودا برای درمان مبتلایان به ملانومای بدخیم و پیشرفته پس از درمان با ایپیلیموماب (Ipilimumab) که یک نوع مونوتراپی است، تاییدیه گرفت. داروی دیگر، اپدیوو (Opdivo)، توسط شرکت بریستول مایر اسکوئیب بسته‌بندی می‌شود. این دارو نیز مسیر PD-1/PD-L1 را هدف قرار داده و برای درمان بدخیمی اسکواموس غیرسلول کوچک ریه (نوعی از بدخیمی ریه غیرسلول کوچک) در سال 2015 میلادی تاییدیه گرفت. ایمنی کیترودا، روی 550 بیمار مبتلا به بدخیمی پیشرفته غیرسلول کوچک ریه بررسی شد.
شایع‌ترین عارضه گزارش شده به دنبال مصرف کیترودا عبارت بودند از ضعف، تنگی‌نفس (نفس‌کم آوردن) و سرفه. همچنین کیترودا این پتانسیل را دارد که به دلیل اثرش روی سیستم‌ایمنی بدن، عوارض دیگری نیز باعث شود. اما اثربخشی کیترودا در روی 61 بیمار که در یک مطالعه چندمرکزی شرکت کردند بررسی شد. این 61 نفر مبتلایان به بدخیمی غیرسلول کوچک ریه بودند که بیماری آنها به دنبال شیمی درمانی بر پایه پلاتینوم عود کرده بود. همچنین، این بیماران بر اساس آزمون تشخیصی pharmDx 22C3، همگی PD-L1 مثبت بودند. بیماران کیترودا را هر دو روز یکبار برای مدت 3 هفته با دوز
10 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. هدف اصلی از این مطالعه، بررسی میزان پاسخ‌دهی درمانی این بیماران بود (درصدی از بیماران که بیماری به دنبال دریافت دارو در آنان فروکش کرده بود). در پایان مطالعه، در 41درصد از بیماران تحت درمان با کیترودا، تومورها فروکش کرد و این دوره فروکش بیماری در مطالعه بین 1/2 تا 1/9 ماه پایدار ماند.