روزنامه سپید | اخبار 3 | 24 خرداد 1397 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d61451
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف لبنیات سنتی غیرپاستوریزه مورد تایید وزارت بهداشت نیست، گفت: «متاسفانه به علت مصرف این نوع لبنیات در دو سال اخیر با افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور مواجه شدهایم.»
زهرا عبداللهی در خصوص لبنیات سنتی گفت: «مصرف لبنیات پرچرب مورد تایید وزارت بهداشت نیست و این وزارتخانه به مردم توصیه میکند از شیر و لبنیات کمچرب یعنی کمتر از 2.5 درصد چربی استفاده کنند و چون چربی محصولات لبنی سنتی، حیوانی است و باعث اضافهوزن، چاقی، چربی خون و بیماریهای قلبی عروقی میشود، توصیه نمیشود.» وی با تاکید بر اینکه مصرف لبنیات سنتی غیرپاستوریزه مورد تایید وزارت بهداشت نیست، افزود: «متاسفانه به علت مصرف این نوع لبنیات در دو سال اخیر با افزایش موارد تب مالت در کشور مواجه شدهایم.» عبداللهی با بیان اینکه توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که لبنیات سنتی غیرپاستوریزه و فلهای استفاده نکنند، خاطرنشان کرد: «مصرف این نوع لبنیات خطر ابتلا به تب مالت را به همراه دارد. ازاینرو میتوان گفت که افزایش موارد تب مالت در کشور ارتباط مستقیم با افزایش مصرف لبنیات فلهای و سنتی داشته و توصیه ما به مردم این است که شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند.» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: «در مورد لبنیات پاستوریزه هم توصیه میشود که شیر و لبنیات پرچرب استفاده نشود و حتی اگر کارخانهها محصولات لبنی پاستوریزه پرچرب تولید کنند، توصیه وزارت بهداشت مصرف این نوع لبنیات نیست.» وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در جهت ساماندهی، بر لبنیاتفروشیهای سنتی نظارت دارد، تصریح کرد: به علت تمایل مردم به مصرف کالاهای سنتی و این باور که لبنیات سنتی سالمتر است، تقاضا برای خرید این محصولات همچنان وجود دارد، درحالیکه مردم باید بدانند این محصولات ممکن است تب مالت ایجاد کند و از طرفی بسیار پرچرب است و حتی گزارشهایی رسیده که برخی از آنها در محصولات خود از پالم استفاده میکنند.»
وبدا