چاپ خبر
اولین جشنواره ایده‌های سلامت الکترونیک دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود
جهشی در کیفیت ارائه خدمات با ورود استار‌ت‌آ‌پ‌ها به حوزه سلامت
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   08 خرداد 1397   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d61309

اولین رویداد Startup Weekend سلامت الکترونیکی دانشگاه تهران (اولین جشنواره ایده‌های سلامت الکترونیک) در 3-5 مردادماه سال جاری به میزبانی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد. برای این منظور به سراغ احمد کاویانی، رئیس این دانشکده رفته‌ایم تا از چندوچون این رویداد علمی مطلع شویم. در ادامه متن گفت‌و‌گوی سپید را وی می‌خوانید:
ضرورت شکل‌گیری دانشکده مجازی در دانشگاه‌های علوم پزشکی چیست؟
دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی با هدف توسعه کمّی و کیفی آموزش و تربیت نیروی انسانی حرفه‌ای و متخصص دانا، کارآمد و متعهد به ارزش‌های اسلامی، ملی و اصول علمی و فنی، در سطوح کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی (Ph.D) علوم مرتبط با فضای مجازی و کاربرد صحیح آن در علوم پزشکی همچون سلامت الکترونیکی و یادگیری الکترونیکی و گسترش مرزهای دانش و تولید علم در این حوزه تشکیل شده است. از سویی مجازی‌سازی فرایندهای آموزشی، بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران از عمده ماموریت‌ها و رسالت‌های دانشکده مجازی است.
دلیل راه‌اندازی استارت‌آپ ویکند در حوزه سلامت چیست؟
با توجه به اینکه طی دهه اخیر جهت‌گیری نظام‌های آموزش عالی به‌سوی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم، برای توسعه اقتصادی و انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت، تحول شگرفی در نقش دانشگاه‌های سنتی ایجاد کرده است. لذا دانشگاه‌های کارآفرین علاوه بر فعالیت‌های آموزش و پژوهش، عامل تحقق نوآوری و کارآفرینی هستند. ازاین‌رو گسترش فرهنگ و بسترسازی مناسب برای کسب‌وکارهای الکترونیک در حوزه سلامت از مهم‌ترین جهت‌گیری‌های دانشکده مجازاست. لذا اولین رویداد Startup Weekend سلامت الکترونیکی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ 3 تا 5 مرداد 1397 هم‌زمان با ولادت امام رضا (ع) و روز ملی کارآفرینی در دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.
ازاین‌رو به دلیل اینکه استفاده از فناوری‌های نو در حوزه سلامت مغفول مانده بود به این فکر افتادیم که در جهت کارآفرینی و رفتن در دل مشکلات جامعه، ایده‌هایی را از افراد فعال در حوزه الکترونیک برای کاربرد در حوزه سلامت بگیریم. برای مثال اگر بیمارستانی بخواهد در تامین تجهیزات بخش‌های مختلف خود و یا تعامل با بیماران و کارکنان خود برنامه‌ای هوشمند داشته باشد می‌تواند با بهره‌گیری از یک پکیج الکترونیک کار را بسیار راحت کند. برای نمونه اگر همه نوبت‌دهی بیمارستانی در کل کشور از طریق سیستم‌های الکترونیک صورت گیرد این اتفاق می‌تواند رضایت خوبی برای بیمار و سیستم درمانی داشته باشد.
بنابراین دو بحث مطرح است بحث نخست تولید سرمایه و تولید درآمد است و بحث دیگر افراد دارای ایده و فکر هستند که می‌توانند تولید کار و اشتغال داشته باشند. البته این ایده‌ها نیازمند حمایت است و نباید آن را محدود به یک قشر خاص و یا افراد خاص کرد بلکه باید این اجازه را به همه داد تا تولید ایده کنند و این ایده می‌تواند از طرف هر فردی با هر میانگین سنی باشد.
مهم‌ترین اهداف رویداد موردنظر چه خواهد بود؟
ترویج فرهنگ خلاقیت، کار تیمی و کارآفرینی؛ ایجاد محیط خلاقانه و کارآفرینانه میان نخبگان دانشگاهی برای پرورش روحیه کسب‌وکارهای نوین در زمینه سلامت الکترونیکی؛ شناسایی ایده‌های فناورانه برای توسعه کسب‌وکارهای نوپا در حوزه سلامت الکترونیکی؛ استفاده از ایده‌های خلاقانه در زمینه کسب‌وکارهای سلامت الکترونیکی برای کاهش هزینه‌های خدمات سلامت‌محور، گسترش عدالت و مدیریت بحران در بخش سلامت؛ استفاده از پتانسیل کسب‌وکارهای الکترونیکی سلامت برای ترویج خدمات سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها؛ شناسایی و دعوت از سرمایه‌گذاران برای حمایت مالی از شرکت‌های نوپای استارت‌آپی برای تجاری‌سازی محصولات و ایجاد ارتباط موثر بین تیم‌های کارآفرین و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند.
محورهای اصلی رویداد سلامت الکترونیک کدام هستند؟
سواد سلامت و خود مراقبتی؛ تشخیص آنلاین بیماری؛ سیستم‌های هوشمند تصمیم‌یار بالینی؛ ارتباط الکترونیکی پزشک و بیمار؛ مداخلات هوشمند؛ سیستم‌های هوشمند توریسم سلامت؛ بیمارستان مجازی و امنیت داده در نظام سلامت الکترونیکی.
بنابراین افراد ایده‌پرداز به دلیل اینکه پول، فضا و امکانات برای پرورش ایده‌ها ندارند می‌توانند برنامه‌های خود را در اختیار ما قرار دهند. ما هم بعد از گرفتن این ایده‌ها مسابقه‌ای را بین آنها برگزار می‌کنیم تا بتوانند ایده خود را در قالب یک برنامه و کار قابل‌اجرا دربیاورند.
در مدت برگزاری استارت‌آپ ویکند که سه روز به طول خواهد انجامید ایده‌ها به یک نتیجه و محصول مشخص خواهند رسید. بعد از طی این مراحل ایده‌های برتر توسط هیئت‌داوران انتخاب و تعداد مشخصی از این ایده‌ها پس از طی مدت مشخص و شتاب دهی مورد حمایت مالی قرار می‌گیرند..
بنابراین اگر حتی یک ایده در حوزه بازار کار سلامت تحولی ایجاد کند ما به هدف خود در این زمینه رسیده‌ایم؛ بنابراین با توجه به اینکه متاسفانه بسیاری از ایده‌های ما به کشورهای دیگر ارائه‌شده و در این کشورها مورد استقبال قرار می‌گیرد، می‌توانیم با این استارت‌آپ ایده‌هایی را جذب کنیم.
می‌خواهیم ایده‌پرداز‌ها در داخل کشور ایده‌های خود را ارائه دهند و این ایده‌ها تبدیل به محصول شود. لذا در حوزه سلامت الکترونیک این اولین رویدادی است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر نهادهای مرتبط برگزار خواهد شد.
چه کمک‌هایی از فعالان حوزه استارت‌آپ‌ها در بخش‌های مختلف گرفته‌اید؟
ما برای سیاستگذاری و برنامه ریزی راهبردی این برنامه از متخصصان و مدیران ارشد نظام سلامت، کارآفرینی و فناوری اطلاعات برای همفکری لازم جهت برگزاری هر چه بهتر رویداد استفاده کرده ایم. در این میان نشست های کارشناسی با استارات آپ های موفق حوزه سلامت، مراکز و ارگانهای حامی رویدادهای استارتاپی و نیز سرمایه گذاران این عرضه داشته ایم.
مراحل انجام کار در نگاه کلی شامل موارد زیر خواهد بود:
فراخوان برای دریافت ایده‌های خلاقانه مبتنی بر حل مسئله در حوزه سلامت الکترونیکی
بررسی و داوری طرح‌ها و انتخاب طرح‌های برگزیده
حمایت مادی و معنوی در قالب تشکیل مرکز رشد و شتاب‌ده‌ی ایده
نظارت مستمر و پشتیبانی فنی، علمی و اجرایی از گروه‌های برگزیده در مرکز رشد تا رسیدن به طرح تجاری موردنظر
فراهم کردن زمینه‌های لازم برای ارائه استارت‌‌های به نتیجه رسیده به سرمایه‌گذاران علاقه‌مند
ایجاد واحدهای کسب‌وکار با مشارکت سرمایه‌گذاران، مجریان و دانشگاه علوم پزشکی تهران
سپید: و صحبت پایانی؟
در پایان باید بگویم که روند اجرایی این رویداد بدین‌صورت خواهد بود که علاوه بر صاحبان ایده، افرادی که علاقه‌مند به ایده پردازی هستند نیز از سراسر کشور قادر به شرکت در این رویداد می‌باشند. در این رویداد، آموزش‌های لازم برای تبدیل ایده به یک استارت‌آپ کارآمد ضمن کارگاه‌های آموزشی و ارائه مشاوره‌های تخصصی به شرکت‌کنندگان ارائه می‌‌شود؛ همچنین امکان تیم‌سازی برای علاقه‌مندان در این رویداد امکان‌پذیر خواهد بود. پس از تکمیل طرح‌ها با کمک کمیته علمی رویداد (که جمعی از اعضای هیات علمی، متخصصان و مربیان با تجربه در حوزه سلامت، فناوری اطلاعات، کسب و کارهای الکترونیک و مالی) ایده‌ها مورد ارزیابی داوران قرار می‌گیرد و ایده‌های برتر انتخاب و برای تجاری‌سازی مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
در پایان از تمامی صاحبان ایده، سرمایه گذاران و علاقه مندان به حوزه سلامت الکترونیکی دعوت می شود با حضور اثربخش خود به غنای هر چه بیشتر برنامه یاری رسانند. برای این منظور راههای ارتباطی برنامه سایت رویداد
ehealthsw.tums.ac.ir و نیز شماره تماس 42036001 داخلی 101 و 104 است.
علی‌اکبر ابراهیمی