روزنامه سپید | اخبار 5 | 10 اردیبهشت 1397 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d60979
مطالعات نشان میدهند وزن رابطه نزدیکی با نحوه درک شما از مزه غذا دارد و افراد چاق بین آب معمولی و آب شیرین شده به سختی تفکیک قائل میشوند.
«رابین داندو»، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه کُرنل نیویورک، در این باره میگوید: «انجام آزمایش بر روی چندین موش دارای وزن معمولی و دارای اضافه وزن نشان داد که التهاب ناشی از چاقی موجب کاهش تعداد جوانههای چشایی زبان شده و مانع از بازسازی آنها میشود.» محققان دو گروه از موشها را که رژیم غذایی یک گروه حاوی ۱۴ درصد چربی و گروه دیگر حاوی ۵۸ درصد چربی بود مورد بررسی قرار دادند. آنها مشاهده کردند موشهای که رژیم غذایی پرچرب داشتند در مقایسه با موشهای گروه دیگر دارای جوانههای چشایی کمتری بودند.
سلولهای حسی در جوانههای چشایی مسئول دریافت طعمهای مختلف هستند و تقریباً هر ۱۰ روز یکبار بازسازی و تجدید میشوند. به نظر میرسد که جوانههای چشایی و سلولهای پروژنیتور به آسیبهای ناشی از مواد شیمیایی التهابی که در زمان چاق شدن افزایش پیدا میکنند، حساسند؛ درنتیجه به هنگام چاق شدن، شاهد کاهش سریع جوانههای چشایی هستیم.
یکی از مواد شیمیایی التهابی خاص که در هنگام چاق شدن با افزایش روبهرو میشود،TNF-alpha نام دارد که در نقش پیامرسان بین سلولهای بدن عمل میکند. محققان در این مطالعه، با دستکاری ژنتیکی موشها، امکان تولید TNF-alpha را از بین بردند. در این شرایط، کاهش جوانههای چشایی حتی در زمان افزایش وزن مشاهده نشد. محققان قصد دارند بررسی کنند که آیا عدم تولید ماده شیمیایی التهابی TNF-alpha میتواند به عملکرد مشابهی در انسان منجر شود
HealthDay