چاپ خبر
اکنـون جهـان مکـان امـن‌تـری بـرای زیسـتن اسـت
ترجمه: سیما اخلاقی
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   23 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d5995

هفته گذشته خبر خوشی در دنیا منتشر شد. بر اساس مطالعه دقیق داده‌های پایگاه جهانی حوادث و بیماری‌های سازمان بهداشت جهانی (GBD)، جهان به مکان امن‌تری تبدیل شده است. حوادث همیشه یکی از علل اصلی ناتوانی یا مرگ بوده و احتمالا خواهد بود. با این وجود، تحقیقات اخیر نشان داده است که طی ربع قرن گذشته آمار حوادث به میزان 31درصد کاهش یافته است.

       دکتر هاگزما، مدیر گروه تحقیق از دانشگاه واشنگتن، در مطالعه‌ای دقیق 26 علت حادثه و 47 نوع حادثه را در بین 188 کشور جهان و همچنین حوادث منجر به مرگ را مورد بررسی قرار داده که در آن از معیار DALYs (ناتوانی منطبق با سال‌های عمر) استفاده شده است. این معیار با جمع کردن تعداد سال‌های عمری که بر اثر حادثه از دست رفته و تعداد سال‌هایی که با ناتوانی سپری شده محاسبه می‌شود.

       در سال 2013 بر اساس داده‌های GBD، 973 میلیون نفر در حوادث زنده ماندند و نیازمند مراقبت ‌های گوناگون شدند که معادل 10درصد بیماری‌ها در سراسر دنیاست. همچنین در این زمان 8/4میلیون نفر بر اثر حوادث جان خود را از دست دادند. این رقم به نظر باورنکردنی می‌آید زیرا نشان‌دهنده یک کاهش 31درصدی نسبت به سال 1990 است که برای اولین بار این نوع داده‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

       در سال 2013، مهم‌ترین علت حوادث، حادثه رانندگی بوده که همراه با سایر حوادث ناشی از حمل و نقل، مرگ 5/1میلیون نفر را به دنبال داشته است. با کمال حیرت دومین علت حوادث، ناشی از آسیب زدن به خود بوده مانند خودکشی‌ها که مرگ 842هزار نفر را موجب گردیده است. علت سوم و چهارم سقوط یا خشونت‌های فردی بوده است.

        در مجموع، مردان بیشتر از زنان دچار حادثه شده‌اند. این اختلاف جنسیتی در سنین 80 سالگی از بین رفته است. یک‌سوم افرادی که نیازمند مراقبت‌های مختلف شدند دچار شکستگی شده بوده‌اند. میزان حوادث در سراسر دنیا یکسان نیست. میزان DALY در بین دختران و پسران کمتر از 15 ساله در کشورهای غربی در کم‌ترین حد خود و در کشورهای جنوب آفریقا بیشترین میزان را دارد.

       حوادث جاده‌ای به سنین 15 تا 49 سال بیشترین آسیب را وارد کرده است که البته در این مورد هم تفاوت‌های منطقه‌ای دیده می‌شود. به عنوان مثال، حوادث رانندگی در کشورهای جنوب آفریقا هشت برابر بیشتر از کشورهای ثروتمند آسیایی است. همچنین صدمات ناشی از حوادث جاده‌ای در آمریکای شمالی 70درصد بیشتر از استرالیا، اروپای غربی و آسیا است. در سراسر جهان میزان کلی آدمکشی همچنان در حال کاهش است اما در همه نواحی شیب یکسانی ندارد. به طور کلی در اروپا و آسیا این شیب روند تندی دارد اما در مناطقی از امریکا و شرق و جنوب آفریقا این میزان همچنان در حد بالا باقی مانده یا کاهش کندی دارد. جالب است بدانیم که علی‌رغم بالا بودن میزان خشونت‌های فردی در جنوب آفریقا نسبت به اروپا، میزان این خشونت‌ها در این مناطق رو به کاهش است.

       گروه تحقیق متوجه شدند که روند آسیب زدن به خود در دو منطقه آسیایی کاملا متضاد هم هستند. در شرق اسیا شمار خودکشی‌ها به طور چشمگیری رو به تنزل است، در حالیکه در جنوب آسیا این روند هر چند کند ولی رو به افزایش است.
منبع: MNT