روزنامه سپید | اخبار 3 | 12 بهمن 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d59806
دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی از صادرات حدود ۴۵۰۰ تن انواع محصولات مانند سوسیس و کالباس در سال گذشته به کشورهای مختلف خبر داد و گفت: «بر فرآیند تولید انواع محصولات و فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس چهار دستگاه مختلف نظارت میکنند و هیچ مشکلی از نظر کیفیت در این زمینه وجود ندارد.»
مجید افلاکی در نشست خبری اظهار کرد: «سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات و فرآوردههای گوشتی از محصولات سنتی مانند سوسیس و کالباس گرفته تا محصولات جدیدتر مانند ناگت مرغ و گوشت تولید میشود که با سرانه مصرف حدود ۵.۲ تا ۵.۵ کیلوگرمی این محصولات میتوان گفت تقریباً به همین اندازه نیز مصرف هم وجود دارد.» وی با اشاره به اینکه صادرات فرآوردههای گوشتی را از سال ۹۴ آغاز کردهایم، افزود: «سال گذشته میزان صادرات انواع فرآوردههای گوشتی به ۴۵۰۰ تن رسید که البته چندان قابل توجه نیست، اما با توجه به برنامهریزی صورت گرفته برای رسیدن به تولید یکمیلیون تنی انواع فرآوردههای گوشتی تا افق ۱۴۰۴ صادرات این محصولات نیز قطعاً توسعه پیدا خواهد کرد.»
دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی ادامه داد: «تولید انواع فرآوردههای گوشتی در مراحل مختلف تحت نظر چهار سازمان و دستگاه نظارتی صورت میگیرد که میتوان به سازمان استاندارد بهعنوان نخستین آنها اشاره کرد، چراکه نمایندگان آن دستگاه، تولید انواع سوسیس و کالباس را منوط به استاندارد اجباری میدانند و بر همین اساس تولید این محصولات در کارخانههای مختلف تحت نظارت کامل قرار میگیرد.»
به گفته افلاکی، سازمان غذا و دارو بهعنوان نماینده وزارت بهداشت نیز دستورالعملهای متعددی برای نظارت بر فرآیند تولید این محصولات دارد و در کنار این سازمان، سازمان دامپزشکی هم بر فرآیند ورود هرگونه ماده اولیه بهویژه گوشت قرمز و گوشت سفید نظارت کامل میکند تا مطابق کد رهگیری مورد نظر، رصد و ارزیابیهای لازم صورت گیرد.
وی اظهار کرد: «علاوه بر این دستگاهها نماینده دفتر ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز بر حلیت گوشت و ماده اولیه وارداتی نظارت کامل میکنند. بنابراین با قاطعیت میتوان گفت هیچ مشکلی از نظر کیفیت و قابلیت مصرف برای اکثر اقشار و ردههای سنی ندارد مگر آنکه برخی از افراد به دلیل کهولت سن یا بیماری خاص از آن منع شده باشند که چنین پرهیزهایی برای دیگر محصولات نیز وجود دارد.» دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی تاکید کرد: «با توجه به نظارتهای صورت گرفته و مسئولیت تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی میتوان گفت اکثریت غریب بهاتفاق برندهای مجاز موجود در بازار انواع فرآوردههای گوشتی را بدون هیچگونه مشکلی تولید میکنند.»
ایسنا