چاپ خبر
برنامه عملیاتی جمعیت هلال‌احمروفدراسیون صلیب سرخ برای زلزله‌زدگان
هلال‌احمر جهانی به کمک زلزله‌زدگان کرمانشاه می‌آید
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   04 بهمن 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d59601

سپید: نشست جمعیت هلال‌احمر با سفیران و نمایندگان کشورها برای ارائه عملکرد جمعیت و برنامه عملیاتی برگزار شد.
نشست رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران با سفیران و نمایندگان کشورهای پاکستان، ژاپن، نروژ، کره جنوبی، کروواسی، سوئیس، ایتالیا، استرالیا، روسیه، تایلند، هلند، چک، فرانسه، آلمان، هند، ترکیه برای ارائه گزارشی از عملکرد این جمعیت در زلزله اخیر کرمانشاه و ارائه برنامه عملیاتی جمعیت هلال‌احمر برگزار شد.
علی‌اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران در این نشست گفت: «جمعیت هلال‌احمر بر اساس اصول بین‌المللی جمعیت صلیب سرخ برای آلام بشری، کمک به انسان‌ها بدون هیچ تبعیضی تلاش می‌کند.»
او افزود: «جمعیت هلال‌احمر با بیش از ۹۰ سال سابقه از جمعیت‌های فعال به شمار می‌آید که در بحران‌های بین‌المللی برای کمک، حتی در پرخطرترین نقاط دنیا حضور به هم می‌رساند. این جمعیت بیش از دو میلیون داوطلب دارد که در سراسر دنیا به هنگام حوادث و بلایای طبیعی به کمک همنوعان خود شتافته‌اند.»
پیوندی اظهار داشت: «زلزله یک بلای زودگذر نیست و ما همچنان درگیر تبعات زلزله ورزقان و بم که ۱۵ سال پیش رخ داد هستیم. جمعیت هلال‌احمر ایران همواره تلاش کرده در بلایای طبیعی که در سراسر دنیا و منطقه اتفاق می‌افتد، به کمک همنوعان خود بشتابد.» رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران تصریح کرد: «۲۱ آبان ماه سال جاری زلزله مهیبی در استان کرمانشاه رخ داد که ۷ شهر و ۱۹۵۰ روستا را تحت تاثیر خود قرارداد. در این زلزله ۶۲۰ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۹ هزار نفر نیز مصدوم شدند. بیش از ۳۲ هزار نفر نیز خانه‌های خود را از دست دادند.»
او گفت: «جمعیت هلال‌احمر با امداد، نجات، توزیع اقلام اضطراری به کمک مردم کرمانشاه آمده و همچنان کمک‌های خود را در این منطقه ادامه می‌دهد.» رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران خاطرنشان کرد: «از دولت‌های دوست و نوع‌دوست تایلند، پاکستان، ترکمنستان و آژانس‌های سازمان ملل که کمک‌های خود را به ایران رساندند تشکر می‌کنم.»
در ادامه این نشست منصوره باقری مدیرکل برنامه‌های بشردوستانه و عملیات بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر اظهار داشت: «زمین‌لرزه‌ای که در آبان ماه در کرمانشاه اتفاق افتاد، بیش از ۹ هزار مصدوم بر جای گذاشت و اکنون بیش از ۳۲ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند.» او افزود: «در ساعات اولیه این زلزله جمعیت هلال‌احمر برای کارشناسی، امداد و اسکان اضطراری در منطقه حاضر شد و بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته بین مردم آسیب داده‌شده توزیع شد. تاکنون دو بار این بسته‌های غذایی و بهداشتی در میان مردم زلزله‌زده توزیع‌شده است.»
باقری تصریح کرد: «در روزهای اولیه بیمارستان صحرایی در سرپل ذهاب ایجاد شد و با هماهنگی وزارت بهداشت شروع به کارکرد. این بیمارستان شامل بخش بستری، درمانگاهی و جراحی سرپایی بود. حمایت‌های روانی- اجتماعی و مشاوره‌ای تغذیه نیز انجام‌شده است. ۳۱ هزار و ۱۴ نفر از خدمات این بیمارستان بهره‌مند شده‌اند.»
مدیرکل برنامه‌های بشردوستانه و عملیات بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد: «در استان کرمان نیز در منطقه هجرک زلزله‌ای با بزرگی ۶.۱ ریشتر رخ داد که ۴۵ تیم عملیاتی به آنجا اعزام شدند و در همان روزها بود که در کوهبنان نیز زلزله‌ای رخ داد که بیش از ۱۰ هزار نفر از اهالی آنجا را تحت تاثیر قرارداد.» او در خصوص برنامه عملیاتی مشترک بین جمعیت هلال‌احمر ایران و فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ تصریح کرد: «کل بودجه این برنامه بیش از ۲۳ میلیون فرانک سوئیس است که برای پوشش ۲۰۰ هزار نفر در نظر گرفته‌شده است و در این برنامه ایجاد سرپناه و ملزومات بهداشتی و تقویت و آماده‌سازی هلال‌احمر از اولویت‌های این برنامه است.»
باقری ادامه داد: «دوره‌های آموزشی جمعیت هلال‌احمر را برای ۸ شهر در نظر گرفته‌ایم.» در ادامه این نشست، داوود پورخانعلی نماینده صلیب سرخ در تهران گفت: «فدراسیون صلیب سرخ از سال ۱۹۹۱ در ایران حضورداشته و همچنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد. بر اساس اصول و قوانین وظیفه ما این بوده که به جمعیت هلال‌احمر ایران کمک کنیم.»
پورخانعلی گفت: «چند روز بعد از زلزله کرمانشاه، رئیس فدراسیون صلیب سرخ به ایران آمده و از مناطق زلزله‌زده دیدن کرد.»
او در خصوص این برنامه عملیاتی تاکید کرد: «تامین آب آشامیدنی و تامین بهداشت از اولویت‌های این برنامه بوده که تا یک سال نیز ادامه پیدا خواهد کرد. کل بودجه این برنامه ۲۳ میلیون فرانک سوئیس است.»
نماینده صلیب سرخ در تهران گفت: «اگرچه تا این لحظه نتوانسته‌ایم آن‌طور که می‌خواهیم، کمک‌ها را تامین کنیم اما کمک‌هایی را از طرف جمعیت‌های کشورهای مختلف دریافت کرده‌ایم. جلسات ما برای ارائه این برنامه عملیاتی همچنان ادامه دارد.»
پورخانعلی خاطرنشان کرد: «ما مشکلات تحریم‌های بین‌المللی نیز داریم که با توجه به استانداردهای سازمان ملل کاملا غیرمنطقی است. به‌عنوان‌مثال فردی در شبکه فیسبوک بیش از ۲۰۰ هزار دلار کمک برای مردم زلزله‌زده جمع‌آوری کرد اما دولت آمریکا این مبلغ را بلوکه کرد و یا ایرانیان خارج از کشور به دلیل این تحریم‌ها نمی‌توانند کمک‌های خود را به دست ایرانیان برسانند. جمعیت هلال‌احمر، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان ملل به دنبال راه‌حلی است که بتواند کمک‌های نقدی مردم را در سراسر جهان به دست مردم ایران برساند.»
او افزود: «برنامه عملیاتی مشترک بین جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ برای پاسخگویی بلندمدت به نیازهای آسیب دیدگان به‌ویژه درزمینه اسکان، بهداشت، تامین معیشت و افزایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها تهیه و تدوین‌شده است.»