چاپ خبر
در نشست برنامه غنی‌سازی مواد غذایی تاکید شد:
غنی‌سازی مواد غذایی به ویتامین D اجباری شود
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   06 دی 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d58971

نشست بررسی برنامه غنی‌سازی نان با ویتامین D با حضور کارشناسان معاونت بهداشت وزارت بهداشت و پروفسور ابراهیم المدفا، رئیس سابق انجمن بین‌المللی علوم تغذیه (IUNS) و رئیس دپارتمان تغذیه دانشگاه وین و سازمان جهانی بهداشت در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد. در این نشست هدایت حسینی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اهمیت پرداختن به کمبود گسترده ویتامین D بیان کرد: «کمبود ویتامین D از مشکلات شایع در سراسر دنیا است و ایران نیز از این امر مستثنی نیست.»
وی با اشاره به اینکه داده‌های برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه (Food and Nutritio- Surveillance) که از سال 1392 به همت محققان انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی در کشور آغاز شده است، افزود: «این داده‌ها حاکی است که بیش از 70 درصد کودکان و بزرگسالان ایران مبتلا به درجات مختلفی از کمبود ویتامین D هستند.» رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور افزود: «برای تحقق اهداف توسعه پایدار، وزارت بهداشت در قالب برنامه‌های مشترک با سازمان جهانی بهداشت، برنامه غنی‌سازی مواد غذایی با ویتامین D را در اولویت قرار داده است.»
پروفسور المدفا، رئیس سابق انجمن بین‌المللی علوم تغذیه (IUNS) و رئیس دپارتمان تغذیه دانشگاه وین گزارشی از وضعیت ویتامین D در سایر کشورها و راهکارهای موفق برخی کشورها در مقابله با کمبود این ویتامین ارائه کرد و همچنین دکتر نیستانی، مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو نیز گزارشی از تجربه موفق این مجموعه در غنی‌سازی آرد با ویتامین D ارائه کرد.
گفتنی است در این جلسه به استفاده از غنی‌سازی اجباری مواد غذایی به‌خصوص آرد گندم به‌عنوان راهکار بهینه مقابله با کمبود گسترده ویتامین D تاکید شد.