روزنامه سپید | اخبار 4 | 05 دی 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d58932
وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به انتشار ویدئویی درباره کیفیت آرد نانواییها اعلام کرد: آرد کشور بر اساس استاندارد 103 (استاندارد تولید آرد گندم) تولید میشود. در اعلامیه وزارت جهاد کشاورزی آمده است: رعایت استاندارد ناظر بر ویژگیهای آرد در کشور اجباری است و دانشگاههای علوم پزشکی و ادارههای کل استاندارد با انجام آزمونهای مختلف بهطور مستمر بر ویژگیهای آرد نظارت دارند و در صورت فقدان رعایت استاندارد یاد شده با متخلفان برخورد قانونی میکنند. وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: گندم تولیدی کشاورزان بر اساس استاندارد خریداری میشود و هرگونه استفاده از افزودنیهای خوراکی در تولید آرد منوط به اخذ مجوز واحد تولیدی از دانشگاه علوم پزشکی است که باید با اصلاح پروانه ساخت انجام پذیرد و در غیر این صورت واحدهای تولیدی مجاز به این اقدام نیستند و دانشگاه علوم پزشکی با هرگونه مغایرت با استاندارد برخورد میکند. رئیس اتحادیه نانوایان سنتی کشور نیز قبلاً اعلام کرد: تا سال 1395، 72 هزار واحد نانوایی در کشور داشتیم و با مازاد تا 30 هزار واحدی روبرو بودیم اما از یازدهم مرداد پارسال به بعد، با بخشنامه وزارت صنعت 13 هزار واحد به نانواییهای کشور افزوده شد و شمار آنها به 85 هزار رسید که اکنون برخی از آنها تعطیل شده یا نیمه فعالاند. قاسم زراعت کار تاکید کرد: ما برنامه خودکفایی گندم داریم اما روی کیفیت گندم مصرفی کار نکردهایم. البته اکنون گندم دامی وارد میکنیم اما متاسفانه در چرخه تولید با گندم خوراکی تولید داخلی مخلوط میشود و گلوتن آن را از 19 به 27 افزایش میدهد. به گفته وی، میتوانیم بهجای واردات این نوع گندم، از گندمهای ضعیف داخلی برای خوراک دام استفاده کنیم. وی ادامه داد: اکنون 35 درصد گندم تولیدی کشور درجهیک، 35 درصد درجهدو و 30 درصد درجه سه است. رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران نیز عنوان کرده بود: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته حداقل کیفیتی که برای گندم و آرد در نظر میگیرند با گلوتن 25 درصد است که در همه دنیا با همین میزان گلوتن نان تولید میشود بنابراین برای افزایش کیفیت آرد دیگر نیازی به استفاده از آنزیمها و افزودنیها نیست.
ایرنا