چاپ خبر
اولین ویرایش ژنوم جنین انسان در آمریکا
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   10 آبان 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d58108

هنوز زمان زیادی از انتشار مقاله دانشمندان چینی در اصلاح جنین انسانی نگذشته که تیمی پژوهشی در ایالات متحده جهت بررسی قدرت بالای جلوگیری از بیماری‌های ژنتیکی، به صورت کاملا محدود، دست به اصلاح ژنوم جنین انسانی زده و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند.
پژوهش‌های جدید انجام شده به وسیله دانشمندان آمریکایی شامل تغییر DNA در تعداد زیادی از سلول‌های منفرد جنین طبق اطلاعات قبلی از یک فرد، با تکنیک ویرایش ژنوم کریسپر (CRISPR) است. این گروه بر این باور هستند که کار آن‌ها زمینه‌ای جدید را در ژنومیکس انسان ایجاد کرده و نشان می‌دهد تصحیح ژن‌های معیوب که عامل بیماری‌های ارثی هستند، با این روش به صورت ایمن و کارآمد انجام می‌شود.
هدف این پژوهشگران از تغییر کدهای DNA در جنین انسان، نمایش توانایی تصحیح یا از بین بردن ژن‌هایی است که باعث بیماری‌هایی ارثی مانند بتاتالاسمی می‌شوند. این فرایند «مهندسی رده سلولی زایشی» (germline)نام دارد، زیرا هر کودک اصلاح ژنتیکی شده تغییرات را از طریق سلول‌های زایشی خود به نسل بعدی منتقل می‌کند.
به نظر می‌رسد این گروه تحقیقاتی بتوانند با اعمال کریسپر به تخمک‌ها در همان زمان لقاح اسپرم، بر مشکلات زودهنگام غلبه کرده باشد؛ به خصوص که نتایج در مقایسه با کارهای قبلی بهبود زیادی داشته است.
در نهایت اگرچه به این گروه اجازه داده نشد تا هیچ یک از جنین‌ها را بیش از چند روز توسعه داده و هیچ تصمیمی هم برای وارد کردن آن‌ها به رحم وجود نداشت، این آزمایش‌ها نقطه عطفی جهت حرکت اجتناب‌ناپذیر به سمت تولد اولین انسان اصلاح ژنتیکی‌شده خواهد بود.
این پژوهش‌ها هر چند می‌توانند امیدوار کننده باشند، باید توجه داشت در کشوری مانند ایالات متحده خطوط قرمزی در مقابل پیشرفت‌های ژنتیکی مانند آنچه برای هوش مصنوعی وجود دارد، ترسیم شده است. ویرایش ژنوم برای تقویت ِویژگی‌ها یا توانایی‌های فراتر از سلامت عمومی باعث ایجاد نگرانی‌هایی خواهد شد.
منبع: NBIC