چاپ خبر
الگوی نادرست تغذیه، عامل بروز 30 درصد بیماری‌ها
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   26 مهر 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d57465

معاون غذا و داروی علوم پزشکی یزد با تاکید بر تامین امنیت غذایی اقشار مختلف جامعه، گفت: «الگوی نادرست تغذیه عامل اصلی 30 درصد بیماری‌ها است.» محمدحسین مصدق در نشست خبری روز جهانی غذا، تامین امنیت غذایی و سرمایه‌گذاری در این حوزه را یکی از ضرورت‌های اجرایی دانست و بیان کرد: «طبق بررسی‌های انجام شده،‌ در سال جاری بیش از 60 میلیون نفر از محل زندگی خود به نقاط مختلف استان مهاجرت کردند.»
مصدق با اشاره به این‌که بخش دیگر این شعار تامین آینده مهاجرت و بازسازی و حفظ روستاها است، افزود: «هنگامی که وارد شهر می‌شویم، مصرف‌کننده هستیم و تنها روستاها مولد هستند .» وی با بیان اینکه نگاه دنیا به سمتی است که الگو را به الگوی اصلی و صحیح برگرداند و با توسعه روستاها بحث تولید را فعال‌تر کند، گفت: «تغییر اصلاح الگوی مصرف به ما می‌گوید که الگوی تغذیه‌ای را چگونه اصلاح کنیم که سالم بمانیم و میزان شیوع چربی و قند خون کاهش یابد.» مصدق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که 70 درصد بعضی از محصولات چربی است، تصریح کرد: «هر فرد می‌تواند روزانه 35 گرم چربی بدون اشباع مصرف کند.» وی با بیان این‌که امروزه عامل اصلی 28 تا 30 درصد بیماری‌ها، غذا است، خاطرنشان کرد: کنترل چربی‌ها یکی از ضرورت‌های اجرایی در حوزه تولید مواد غذایی است.» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با اشاره به این‌که استان یزد در چاقی رتبه 14، مصرف غذای فوری رتبه ششم، دیابت رتبه پنجم و فشارخون رتبه 9 کشوری را دارد، اظهار کرد: «همه این‌ها ناشی از مصرف مواد غذایی است و این آمارها نشان می‌دهد که به همت جمعی نیاز داریم.»
ایسنا