روزنامه سپید | اخبار 5 | 26 شهریور 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d56632
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از کاهش ۱۸ تا ۲۱ درصدی سبوس در آردهای نانوایی خبر داد و گفت: «این اقدام بر سلامت مردم تاثیرات منفی زیادی دارد.» زهرا عبداللهی با اشاره به این اتفاق اظهار داشت: «وزارت صنعت در چهار سال اخیر مقدار بیشتری از آرد، سبوس میگیرد؛ یعنی آردها سفیدتر شدهاند و مردم نان کاملا سفید میخورند که این اقدام میتواند به مشکلاتی مانند اضافهوزن، دیابت و بیماریهای قلبی دامن بزند. زیرا سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نانها وجود داشته باشد.» وی افزود: «تا چند سال گذشته میزان سبوس موجود در آردها در حد استاندارد بود؛ یعنی نان سنگک هفت درصد یا تافتون حداکثر ۱۵ درصد سبوسگیری میشد، اما در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت از تمام آردها ۱۸ تا ۲۱ درصد سبوسگیری میکند؛ درنتیجه این آرد فقط برای استفاده در قنادیها مناسب است. کارخانههای آرد نیز آرد سفید و تصفیه شده به نانواییها میدهند و از طرف دیگر سبوس را بهصورت فلهای و جداگانه به نانواییها میفروشند. درحالیکه این سبوس قابل مصرف نیست، اما نانواییها آن را با نان مخلوط میکنند و گرانتر میفروشند. کارخانههای آرد مطرح میکنند که مردم نان سفید میپسندند و اگر تیره باشد آن را نمیخرند، اما مردم امروز متوجه شدهاند که نان سبوسدار مفیدتر است.» عبداللهی با اشاره به پیگیری این موضوع از طریق کمیته فنی بهبود کیفیت گندم، آرد و نان، تاکید کرد: «باید میزان سبوس نانها از مقدار فعلی بیشتر شود؛ چون سلامت مردم با مصرف نان سفید و آرد تصفیه شده به خطر میافتد. علاوه بر این موضوع، در جلسات خود با اتحادیه نانوایان، وزارت صنعت، معدن و تجارت، پژوهشکده غله و نان و سازمانهای غذا و دارو و استاندارد موضوع میزان نمک موجود در نان نیز پیگیری میشود.»
ایسنا