چاپ خبر
کاهش توده عضلانی و میزان بقا در مبتلایان به سرطان مری
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   04 مرداد 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d55321

سرطان مری هشتمین سرطان شایع و ششمین علت مرگ ناشی از سرطان در اتریش است. هر سال 420 نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند. بر اساس این آمار سرطان مری یک سرطان نادر است اما تعداد موارد ابتلای به آن به سرعت طی سال‌های گذشته افزایش یافته است. به طوری‌که این آمار در مردان 6 برابر و در زنان 4 برابر شده است.
به غیر از سیگار کشیدن و مصرف الکل سایر عوامل خطر بروز سرطان مری ریفلاکس معده به مری و درنتیجه تغییر سلول‌ها در قسمت پایینی مری است. درمان استاندارد برای بیمارانی که به تومور پیشرفته مبتلا هستند اما هنوز سرطان به سایر نقاط بدن گسترش نیافته، شیمی‌درمانی یا ترکیبی از شیمی‌درمانی و پرتودرمانی قبل از عمل جراحی است. در بیماران مبتلا به سرطان غیرپیشرفته، جراحی به عنوان گزینه درمانی مطرح است.
اخیرا مطالعه‌ای به منظور بررسی تاثیر سارکوپنی (کاهش توده عضلانی بدن به کمتر میزان تعریف شده) و تغییرات ترکیب بدن در طول درمان و تاثیر آن بر بقای طولانی‌مدت طراحی شده است.
نتایج این مطالعه که روی 130 بیمار انجام شد نشان داد در بیمارانی که از سارکوپنی رنج می‌برند در هر زمانی در طول درمان پیش‌آگهی بیماری ضعیف‌تر بود. به طور کلی، میزان بقای آنها 32 ماه کمتر از بیمارانی بود که به سارکوپنی مبتلا نبودند.
به عقیده محققان سارکوپنی لزوما عارضه جانبی شیمی درمانی نیست. بسیاری از بیماران قبل از شروع درمان به ساکوپنی مبتلا بوده‌اند. دلیل کاهش توده عضلانی می‌تواند تغذیه نامناسب و ورزش نکردن باشد. بنابراین محققان درصدد هستند در پژوهش‌های آتی اثر توصیه‌های تغذیه‌ای و تمرینات ورزشی را بر افزایش بقای طولانی‌مدت بیماران مبتلا به سرطان مری بررسی کنند.
منبع: Your Doctor