چاپ خبر
جامعه
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   19 تیر 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d54878

محمدحسین بازگیر، رئیس اداره محیط‌زیست شهر تهران گفت: «اقدامات شهرداری تهران و وزارت جهاد کشاورزی سبب عدم طغیان سفید بالک‌ها شده است اما امکان افزایش مجدد جمعیت آن‌ها است. سفید بالک‌ها همواره در شهر حضور دارند ولی جمعیتشان هنوز طغیانی نکرده است. در چند سال اخیر طغیان جمعیت سفید بالک‌ها را در سطح شهر تهران شاهد بودیم چراکه گیاه میزبان آن‌ها در شهر وجود داشت. درواقع حضور سفید بالک‌ها در شهر مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه طغیان جمعیت آنان است که مشکل‌ساز می‌شود و با توجه به اینکه در تهران زندگی می‌کنند، امکان طغیان مجدد آن‌ها هم وجود دارد. در سال‌های گذشته اقداماتی مانند مبارزه مکانیکی و فیزیکی، آبشویی درختان، تغییر روش هرس درختان؛ به‌طوری‌که امکان لانه‌گزینی سفید بالک‌ها وجود نداشته باشد و جمع‌آوری برگ درختان توت و سوزاندن آن‌ها انجام‌شده است. امیدواریم که با طغیان جمعیت سفید بالک‌ها روبه‌رو نشویم. نمی‌توان به‌طورقطع گفت که مشکل سفید بالک‌ها در شهر تهران حل‌شده است. عدم طغیان سفید بالک‌ها به معنای حل شدن مشکل آن‌ها نیست و لازم است که مطالعات برای تکمیل شناخت از این حشره و روش مبارزه با آن توسط شهرداری تهران و وزارت جهاد کشاورزی ادامه داشته باشد. پیگیر این موضوع هستیم تا سازمان‌هایی مانند شهرداری تهران، وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات کشاورزی هر چه زودتر طرح‌هایشان به نتیجه برسد تا بتوانند سفید بالک‌ها را برای همیشه از زندگی شهروندان حذف کنند.»
محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که به نمایندگی از ایران در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو حضور دارد با اعلام اینکه شهر یزد در فهرست میراث جهانی قرار گرفت، گفت: «پرونده بافت تاریخی یزد در حالی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت که این شهر تاریخی نزدیک به 1000 هکتار وسعت دارد و از این گستره، 200 هکتار مربوط به هسته و عرصه تاریخی شهر می‌شود و نزدیک به 650 هکتار هم حریم آن را تشکیل می‌دهد. شهر تاریخی یزد به دلیل وسعت، یکپارچگی و حفظ اصالت تاریخی‌اش در حالی به یونسکو معرفی شد که همچنان زنده است و حیات اجتماعی ساکنان آن ادامه دارد. استفاده از مصالح بومی و مصرف کمترین انرژی در تولید بناهای خشتی و هماهنگی کامل با اقلیم سخت و خشن کویری از ویژگی‌های بارز معماری شهر تاریخی یزد به شمار می‌روند.»
اداره کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد: «از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال 184 نفر در حوادث رانندگی فوت کردند که این شمار فوت‌شده در مقایسه با مدت مشابه سال 95 با 171 نفر فوت‌شده به دلیل حوادث رانندگی 7.6 درصد افزایش‌یافته است. از کل جان‌باختگان تصادفات رانندگی در دو ماه سال جاری 150 نفر مرد و 34 نفر زن بودند. معابر درون‌شهری با 138 مورد بیشترین فوت در اثر تصادفات رانندگی را به خود اختصاص داده و پس‌ازآن جاده‌های برون‌شهری با 42 مورد، معابر و جاده‌های روستایی با 2 مورد قرار دارند و محل وقوع 2 مورد فوت ناشی از تصادفات نیز نامعلوم اعلام‌شده است. در اردیبهشت امسال در حوادث رانندگی در کشور یک هزار و 284 نفر فوت کردند که 380 نفر در معابر درون‌شهری،816 نفر در معابر برون‌شهری،86 نفر در جاده‌های روستایی و محل وقوع 2 مورد فوت هم در حوادث رانندگی نامعلوم گزارش‌شده است.»