چاپ خبر
داروهای هدفمند محرک ایمنی
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   29 خرداد 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d54518

گروهی از داروهای هدفمند، به سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا سلول‌های تومورال را نابود کنند.
ریتوکسیماب (Rituximab)، آنتی بادی منوکلونالی برای برخی ازانواع لنفوم‌های غیر هوچکین سلول‌های B است و در صورت ترکیب با داروهایی دیگر، برای درمان لوسمی لنفوسیتیک مزمن (CLL) استفاده می‌شود. دارو، مولکولی به نام CD20 را که در سلول‌های B یافت می‌شود شناسایی می‌کند. وقتی ریتوکسیماب به این سلول‌ها متصل می‌شود، پاسخی ایمنی را فعال می‌کند و منجر به تخریب آنها می‌شود. هم چنین ریتوکسیماب می‌تواند سلول‌های B را وادار به آپوپتوز کند.
آلِمتوزوماب (Alemtuzumab)، برای لوسمی لنفوسیتیک مزمن (CLL) از نوع سلول B اندیکاسیون دارد. یک آنتی‌بادی منوکلونال که مستقیما بر ضد CD52 – پروتئینی که در سطح سلول‌های سالم و بدخیم Tو B وبعضی دیگر از سلول‌های سیستم ایمنی قرار دارد – فعالیت می‌کند. اتصال آلمتوزوماب به CD52 پاسخی ایمنی را فعال می‌کند و باعث نابودسازی سلول‌ها می‌شود.
اوفاتوموماب (Ofatumumab)، برای درمان CLL ای که به فلودارابین و آلمتوزوماب پاسخ نداده مناسب است. این آنتی بادی منوکلونال، بر ضد آنتی ژن‌های سطحی CD20 سلول‌های B فعالیت می‌کنند.
ایپیلیموماب (Ipilimumab)، برای ملانومای متاستاتیک یا غیرقابل جراحی تجویز می‌شود. این آنتی‌بادی منوکلونال بر ضد آنتی ژن-4 همراه با لنفوسیت T سایتوتوکسیک (CTLA-4) ، که در سطح سلول‌های فعالT بیان می‌شوند، فعالیت می‌کند.
منبع:US.Pharmacist