چاپ خبر
علی اکبر ولایتی
مشاور عالی مقام معظم رهبری و از دوستان و همکران قدیمی
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   22 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d5449

دکترعزیزی موجبات تحولات مهمی درپزشکی و بهداشت معاصر ایران شده و کارهای ماندگاری چون مقابله اساسی با گوا‌تر و کم کاری تیروئید که از مشکلات بومی ایران بوده است، در زمره کارهای ماندگار اوست که به ریشه کنی آن کمک بزرگی نموده‌اند واز پایه گذاران پژوهش‌های علمی پزشکی هستند وشخصیتی مورد قبول محافل بین المللی است. ایجاد تحول در آموزش پزشکی و تربیت پژوهشگران جوان به خصوص درحوزه بیماری‌های داخلی، غددومتابولیسم و انتشار صد‌ها مقاله ارزشمند تخصصی و فوق تخصصی، از ایشان یک شخصیت ممتاز جهانی ساخنه است که خاطره علامه قزوینی، دهخدا و میرعماد را زنده می‌کند. نکته مهم اینکه ایشان نه فقط پزشکی صاحب نظر و استادی برجسته هستند، بلکه از آن مهم‌تر اینکه به زیور ایمان و تقوا نیز آراسته اندو علاوه برآموزش علمی و تخصصی به عنوان یک معلم اخلاق، الگویی درخشان برای همکاران و دانشجویان بوده و همچنین مصداق آیه شریفه (سیماهم فی وجوههم من اثر السجود) هستند. خداوند برطول عمر و توفیقات ایشان بیفزاید.
علیرضا مرندی
وزیر سابق بهداشت و نماینده مجلس شورای اسلامی
ایشان فردی بسیار متدین، انقلابی، ولایتمدار، متواضع و سخت کوش وپزشکی حاذق است که با وجودموقعیت علمی وجایگاه مطلوبی که در دانشگاه Tufts امریکا وبیمارستان دانشگاهی آنجا داشت، به واسطه ویژگی‌های احترام برانگیز انسانی، اسلامی ووطن دوستی که ازجمله خصلت‌های ایشان است، درآستانه پیروزی انقلاب به ایران بازگشتند در حالی که در شهر بوستون نقش محوری در آموزش‌های اعتقادی و حمایت از دانشجویان مسلمان و اعضا انجمن‌های اسلامی به عهده داشت.
ما در یکی از تظاهرات‌های ضد رژیم طاغوت در شهر واشنگتن با هم آشنا شدیم، ‌شروع این دوستی وادامه همکاری با این مرد بزرگ و دانشمند برای اینجانب توفیقی بود و هست. با همکاری ایشان و دکتر کلانترمعتمدی و بعضی ذوستان دیگر، انجمن اسلامی پزشکان ایرانی مقیم امریکا و کانادا را بنیان گذاری کردیم. و درآستانه انقلاب تقریبا به طور همزمان به ایران برگشتیم و در نتیجه اککان شناخت بیشتر از ایشان که بحمدالله پیوسته از نعمت خوش فکری و خلاقیت برخوردار بودخ وهست، فراهم شد. ایشان زمان انقلاب فرهنگی ریاست شاخه پزشکی ستاد انقلاب فرهنگی را به عهده داشت که من، دکتر کلان‌تر، خانم دکتروحید دستجردی وبعضی دیگر از دوستان عضو این ستاد بودیم. درآن مقطع کشور به شدت از کمبود پزشک رنج می‌برد، سلامت مردم دست جمعی ازپزشکان خارجی با مدرکmbbs (مدرک طب ۴ساله) سپرده شده بود. بعد از طرح و تصویب تشکیل وزارت بهداشت تعداد دانشجویان پزشکی افزایش پیدا کرد، دکتر عزیزی که در اعمال مدیریت از نوآوری و جسارت لازم برخوردار بود، اولین رییس دانشگاه علوم پزشکی بودند که داوطلبانه ۶۰۰ نفر دانشجوی پزشکی را جذب کرد. ایشان با اعتقاد قلبی به توانمندی و کارآمدی آموزش پزشکی هم در امر طراحی و هم اجرای طرح پزشکی جامع نگر تلاش بسیار کردند و دانش و تجارب خود را در خدمت حل مشکلات جامعه قرار دادند. این حکیم حلیم علاوه بر عشق به امر آموزش و برخوردار بودن ازتوانمندی‌های علمی در این راستا، محققی برجسته است که پیوسته توان وظرفیت بالای خود را مصروف کشف معضلات جامعه ویافتن راه حل آن‌ها می‌کند. با استفاده از پژوهش‌های کاربردی ایشان بود که معضل کمبود ید درکشور، که تهدیدی گسترده و جدی برای سلامت جامعه بود، کشف شد. طرح افزودن ید به نمک مصرفی در کل کشور توانست این بیماری را کنترل کندو متعاقبا سازمان جهانی بهداشت با مشاوره ایشان مشکلات مشابهی را که دربسیاری از کشورهای همسایه وجود داشت برطرف کرد.
دکتر عزیزی پس از احداث مرکز تحقیقات غدد درون ریز وپژوهشکده غدد درون ریز، به امور تحقیقاتی گسترده‌ای درشهر تهران درزمینه میزان قند خون ولیپید درخون مردم پرداختند که کاری بس بزرگ و ارزشمند است.