چاپ خبر
۲ میلیـارد نفـر در جهـان چـاقی یـا اضـافـه وزن دارنـد
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   24 خرداد 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d54394

نتایج یک مطالعه آماری جدید نشان می‌دهد که «اپیدمی چاقی» هم‌اکنون به یک مشکل جهانی تبدیل شده و دو میلیارد نفر از جمعیت دنیا دچار اضافه وزن یا چاقی هستند. همچنین تعداد فزآینده‌ای از مردم به دلیل مشکلات جسمی مرتبط با وزن جان خود را از دست می‌دهند در حالی که به لحاظ تخصصی چاق در نظر گرفته نمی‌شوند.
به گفته متخصصان بالا بودن وزن بدن یکی از چالش‌ برانگیزترین مشکلات سلامت عمومی در این دوره زمانی است به طوری که از هر سه نفر نزدیک به یک نفر دچار این مشکل است.
از چهار میلیون مورد فوتی که در سال ۲۰۱۵ به عامل وزن نسبت داده شده است، ۴۰ درصد افرادی بوده‌اند که شاخص توده بدنی‌شان پایین‌تر از شاخص مدنظر برای چاقی بوده است. این مطالعه که براساس اطلاعات ۱۹۵ کشور جهان انجام گرفته نشان دهنده رشد و پراکندگی بحران جهانی سلامت عمومی است که از چاقی و اضافه وزن ناشی می‌شود.
از سال ۱۹۸۰ نرخ چاقی در بیش از ۷۰ کشور جهان دو برابر شده است و در بسیاری از کشورهای دیگر روند تداومی پیدا کرده است.
نرخ چاقی در میان کودکان نسبت به بزرگسالان کمتر است اما نرخ افزایش در چاقی دوران کودکی در بسیاری از کشورها از افراد بزرگسال بیشتر است. در میان ۲۰ کشور پرجمعیت جهان بالاترین سطح چاقی میان کودکان و بزرگسالان در آمریکاست که عدد ۱۳ درصد را نشان می‌دهد. همچنین مصر بالاترین نرخ چاقی در بزرگسالان را دارد که حدود ۳۵ درصد است. به علاوه پایین‌ترین نرخ چاقی بزرگسالان در بنگلادش و ویتنام است که یک درصد برآورد شده است.
همچنین چین و هند بالاترین نرخ چاقی در کودکان را دارند که به ترتیب ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار و ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است.
HealthDay