روزنامه سپید | اخبار 3 | 07 خرداد 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d53953
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: «موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته کاهش یافته و این بیماری تحت کنترل است فقط از مردم میخواهیم از ذبح دام خارج از کشتارگاه پرهیز کنند.»
محمد مهدی گویا افزود: «از ابتدای امسال تاکنون 28 نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که 19 نفر آنها مربوط به یک کشتارگاه در زاهدان بوده که به علت نقص فنی در سردخانه کشتارگاه مبتلا شدند.» وی گفت: «همه این مبتلایان در زاهدان درمان شدند و از ابتدای امسال فقط دو مورد مرگ ناشی از این بیماری در کشور داشتیم که یک مورد پیرمردی در کرمانشاه و دیگری در بندرعباس بود.» گویا اضافه کرد: «در مدت مشابه سال گذشته تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو 35 نفر بود و تعداد موارد فوتی نیز بیش از دو نفر(موارد امسال) بود بنابراین جای هیچ نوع نگرانی نیست و موارد ابتلا و مرگ این بیماری رو به کاهش است.» وی ادامه داد: «علت ابتلای 19 کارگر کشتارگاهی در زاهدان نیز این بوده که گوشت دامهای ذبح شده پس از کشتار باید مدتی(حداقل 24 ساعت) در سردخانه میماند تا خطر انتقال بیماری از بین برود اما به علت نقص فنی در سردخانه این کار انجام نشد و تعدادی از کارگران سردخانه مبتلا شدند که البته همگی درمان شدند.»
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: «بهطورکلی حدود 30 درصد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست میدهند و مرگومیر این بیماری بالاست اما همیشه در کشور ما میزان مرگ این بیماری کمتر از حد معمول بوده است.» وی گفت: «در صورتی که مردم به توصیههای وزارت بهداشت توجه نکنند، باید منتظر افزایش این بیماری باشیم. توصیه وزارت بهداشت این است که از ذبح دام در مراکز خارج نظارت سازمان دامپزشکی جدا باید خودداری شود. اگر در هنگام ذبح، اصول بهداشتی رعایت نشود، امکان انتقال این بیماری از هر دامی وجود دارد.»
محمدمهدی گویا گفت: «راه اول انتقال این بیماری، کنه روی بدن دام است که اگر انسان را نیش بزند، میتواند بیماری را منتقل کند. راه دوم پاشیدن خون و ترشحات حیوان روی بدن انسان است که میتواند بیماری را منتقل کند. راه سوم انتقال این بیماری نیز انتقال بیمارستانی است و اگر خون و ترشحات بدن فرد بیمار به افراد دیگری از جمله کادر بیمارستانی برخورد کند، ممکن است باعث انتقال بیماری شود.» وی افزود: «هیچ مشکل نگرانکننده درباره بیماری تب کریمه کنگو در کشور وجود ندارد. فقط خواست ما از مردم این است که از خرید دام از کنار خیابان و مرکز خارج از نظارت سازمان دامپزشکی خودداری کنند و کادر کشتارگاهها هم حتما باید هنگام ذبح دام نکات بهداشتی را رعایت کنند تا با ترشحات دام آسیب نبینند و گوشت دام هم بعد از ذبح، حتما حداقل 25 ساعت در سردخانه بماند.»
ایرنا