روزنامه سپید | اخبار 6 | 01 خرداد 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d53760
نان یکی از مهمترین اقلام تغذیه مردم ایران بوده و استفاده متداول از آن جزوی از فرهنگ ایرانیها به شمار میآید. به گفته یک عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه، امروزه حدود ۳۴ درصد از انرژی دریافتی افراد ایرانی از کربوهیدرات های نان تامین می شود.
مجید حاجیفرجی در یک برنامه رادیویی با اشاره به ویژگیهای کیفی آرد و گندم های امروزی کشور، گفت: «کیفیت و میزان گلوتن موجود در گندم یکی از مهمترین عواملی است که بر میزان کیفیت آرد تاثیر میگذارد، به طوری که افزایش گلوتن باعث افزایش کیفیت در آرد خواهد شد.» وی با اشاره به استانداردهای نان در کشور، عنوان کرد: «خوشبختانه امروزه با توجه به اجرای اهداف استاندارهای نان در کشور، میزان نمک مصرفی در نانها به میزانی نصف تقلیل پیدا کرده است.»
وی درخصوص جوش شیرین توضیح داد: «با توجه به افزایش تعداد جمعیت و میزان مصرف بالای نان در کشور تولید نان سنتی با خمیر ترش پاسخگوی نیاز مردم نیست، بر همین اساس تولید نان مبتنی بر جوش شیرین های امروزی در کشور رواج یافته و امروزه برخی از نانوایی ها از آن در پخت نان استفاده می کنند.»
حاجیفرجی در ادامه افزود: «امروزه خمیرمایههای صنعتی در نانواییها جایگزین خمیرهای ترش شدهاند، به طوری که استفاده از خمیرمایه میتواند پروسه خمیرگیری را از چند ساعت به زیر یک ساعت کاهش دهد.» وی درخصوص نظارت بر نانواییهای کشور؛ اظهار داشت: «به دلیل عدم نظارت صحیح بر کارکرد ناوایی ها، امروزه ۱۰ درصد از نانواییهای کشور و ۳۰ درصد از نانواییهای تهران در پروسه طبخ نان از جوش شیرین استفاده میکنند.»
ایسنا