روزنامه سپید | اخبار 15 | 31 اردیبهشت 1396 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d53695
تحقیقات جدید نشان میدهد بیماری نقرس که نوع دردناکی از آرتروز پا هست با یک رژیم غذایی سالمتر قابل پیشگیری است.
محققان دریافتند رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، مغزیجات آجیلی و غلات کامل و دارای میزان پایین نمک، نوشیدنیهای قندی و گوشت قرمز و فرآوری شده که به رژیم غذایی DASH معروف است با ریسک کمتر نقرس مرتبط است. از سوی دیگر، در همین تحقیق مشخص شده است که رژیم رایج غربی با ریسک بالای ابتلا به نقرس همراه است. بعلاوه این یافتهها نشان میدهد این رژیم غذایی به افرادی که در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستند کمک میکند تا از شدت مشکلاتشان کاسته شود. اما به گفته محققان تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
در این مطالعه، محققانی از کانادا و آمریکا دادههای بالغ بر ۴۴ هزار مرد ۴۰ تا ۷۵ ساله بدون سابقه نقرس و براساس گزارش رژیم غذاییشان از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۲ را بررسی کردند.
نتایج نشان داد افرادی که رژیم غذاییشان بسیار شبیه به رژیم غذایی DASH بود کمتر در معرض ابتلا به نقرس قرار داشتند.
بیماری نقرس زمانی ایجاد میشود که کریستالهای نمک اسیداوریک در مفاصل تجمع یافته و موجب التهاب و درد میشوند. این کریستالها زمانی تجمع مییابند که بدن برخی غذاها و نوشیدنیها نظیر استیک یا الکل را تجزیه میکند. به گفته محققان، رژیم غذایی DASH در ابتدا برای درمان و پیشگیری از فشارخون بالا طرح ریزی شد اما در حال حاضر فواید دیگری از آن نظیر کاهش وزن و حال پیشگیری از نقرس نیز گزارش شده است.
۱۰ مه ۲۰۱۷ MNT