چاپ خبر
دستور معاون اول رئیس‌جمهوری برای رسیدگی فوری به زلزله‌زدگان
2 کشته و ۴۰۰ مجروح در زلزله خراسان شمالی
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   25 اردیبهشت 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d53535

: شنبه‌شب زلزله ۵.۷ ریشتری در استان خراسان شمالی رخ داد که براثر آن دو نفر کشته و حدود 400 نفر مصدوم شدند. شدت زلزله به‌قدری بالا بود که تخریب منازل مسکونی در برخی از روستاهای شهرستان بجنورد ۴۰ درصد برآورد شده است. بر اساس اعلام موسسه ژئوفیزیک، از شنبه‌شب تا بعدازظهر روز یکشنبه 26 پس‌لرزه در منطقه ثبت‌شده است. پیرحسین کولیوند، سرپرست سازمان اورژانس کشور شمار مصدومان زلزله خراسان شمالی را 400 نفر اعلام کرد و گفت: «از این تعداد، ۳۴۳ نفر به‌صورت سرپایی درمان شدند و 53 نفر در بیمارستان امام علی بجنورد، 2 نفر در بیمارستان پورسینای آشخانه و ۲ نفر در بیمارستان امام خمینی شیروان بستری شدند.»
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: «۲۶ مصدوم این حادثه تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند و در این حادثه متاسفانه دو نفر؛ یک خانم ۵۴ ساله از روستای لنگر و یک دختر ۱۲ ساله از روستای قره‌جه فوت کردند.»
مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به این زلزله گفت: «مناطق تحت تاثیر تا شعاع ٢٠ کیلومتری کانون، ٩٧ روستا به جمعیت ٣١١۵٠ نفر بوده است. همچنین 3 شهرستان (بجنورد، مانه و سملقان) متاثر از این زلزله بوده‌اند.»
او مناطق آسیب‌دیده را ١۴ روستا بین ١٠ تا ٧٠ درصد تخریب اعلام کرد و ادامه داد: «تعداد پس‌لرزه، ٢٣ مورد و بزرگ‌ترین آن ٣.۵ ریشتر بوده است.» به گفته سلیمی، کل تیم عملیاتی به‌کارگیری شده ٣٣ تیم، آنست (تیم جستجو)۴ تیم، واکنش سریع ١١ تیم و نیروی عملیاتی ١۴٢ نفر بوده است. رئیس سازمان امداد و نجات اعلام کرد که ۴٧٣ دستگاه چادر، پتو ۵٠٠ تخته، موکت ٩۴۶ تخته بین زلزله‌زدگان توزیع شد. همچنین ۶٢۵٠ کیلوگرم برنج و ۶۵۶۴ قوطی کنسرو از استان گلستان فرستاده‌شده است.
سلیمی همچنین از به‌کارگیری ٢٩ خودروی عملیاتی و 1 فروند بالگرد خبر داد.
دکتر افشین علیخانی، مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال‌احمر هم درباره زلزله خراسان شمالی گفت: «بر مبنای ارزیابی‌های انجام‌شده، زیرساخت‌های درمانی این مناطق آسیب‌ندیده و به حدود ١۵٠ نفر از مجروحان خدمات سرپایی ارائه شد.»
علیخانی ادامه داد: «بر همین اساس هیچ‌کدام از تیم‌های درمان اضطراری مستقر در استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و گلستان که به حالت آماده‌باش بودند، به منطقه آسیب‌دیده اعزام نشدند. از ساعات ابتدایی وقوع حادثه خدمات درمان اضطراری با توجه به نیاز آسیب‌دیدگان به اولویت خدمات بهداشت روان ارائه می‌شود.»
همچنین تقی دولت‌آبادی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: «223 نفر از این مصدومان به‌صورت سرپایی مداوا شدند و 177 نفر هم در بیمارستان‌ها بستری شدند.» او بابیان اینکه اکنون 57 نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند، ادامه داد: «26 نفر از مصدومان تحت عمل جراحی قرارگرفته‌اند و یکی از مصدومان برای درمان به بخش ویژه منتقل‌شده که اکنون در این بخش بستری است.»
محمدفرید لطیفی، معاون بازسازی و باز توانی سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد که تمامی واحدهای مسکونی در روستاهای استان خراسان شمالی با پیگیری دولت تحت پوشش بیمه بوده و خسارات ناشی از زلزله دیشب را هم بیمه پرداخت خواهد کرد.
لطیفی گفت: «موضوع بیمه یکی از موضوعات مهمی است که در چند سال اخیر توجه ویژه‌ای هم به آن شده و پیگیر اجرای آن بودیم. خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم سال گذشته تمامی اقدامات قانونی مربوط به بیمه واحدهای مسکونی در تمامی روستاهای خراسان شمالی به اتمام رسید و تمامی این واحدها تحت پوشش بیمه درآمدند.»
او بابیان اینکه این اقدام با پیگیری دولت و استانداری انجام شد، ادامه داد: «تمامی خسارات وارده به واحدهای روستایی از سوی بیمه پرداخت خواهد شد.» معاون بازسازی و باز توانی سازمان مدیریت بحران کشور درباره نقاط آسیب‌دیده در بافت شهری هم گفت: «در بافت شهری هم مطمئن نیستم که آیا طرح بیمه سراسری اجراشده یا خیر؟ اما اگر اجرانشده باشد از سوی دولت تامین اعتبار شده و علاوه بر 60 میلیون ریال وام بلاعوضی که به آنان تعلق می‌گرفت، 300 میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود پنج درصد و بازپرداخت 15 ساله هم به آنان تعلق خواهد گرفت.»
لطیفی بابیان اینکه موضوع بیمه تاثیر زیادی در کاهش خسارات و همچنین تسریع جبران خسارات حادثه‌دیدگان دارد، ادامه داد: «سال گذشته هم در سیل روستای سیجان، دهیاری که خانه‌ها را بیمه کرده بود به داد روستاییان رسیده و خسارات آنان جبران شد.» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی هم با صدور پیامی بر آمادگی مراکز درمانی تامین اجتماعی خراسان شمالی و استان‌های هم‌جوار برای خدمت‌رسانی به آسیب دیدگان و همچنین حمایت از بیمه‌شدگان و کارگاه‌های آسیب‌دیده در این حادثه تاکید کرد.
در پیام دکتر سید تقی نوربخش آمده است: «وقوع زلزله در استان خراسان شمالی و کشته و مجروح شدن جمعی از هم‌وطنان عزیزمان موجب تاثر و تاسف شد. این‌جانب، ضمن عرض تسلیت این حادثه، تلخ و ناگوار به خانواده‌های داغدار و همدردی با آسیب دیدگان و مصدومان این حادثه اطمینان می‌دهم تمامی امکانات درمانی، بیمه‌ای و امدادرسانی این سازمان برای ارائه خدمات سریع به هم‌وطنان زلزله‌زده قرار دارد. از خداوند منان، علو درجات برای درگذشتگان و شفای عاجل برای مصدومان، مسئلت می‌نمایم».
محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی هم گفت: «در پی وقوع زلزله شامگاه شنبه در بجنورد، به منازل مسکونی ۲۰ روستای استان آسیب جدی واردشده و بیش از ۴۰ درصد منازل خسارت ۱۰۰ درصدی دیده‌اند و در برخی از خانه‌های شهری نیز ترک‌خوردگی ایجاد شد. تمام خانه‌های روستایی در خراسان شمالی بیمه هستند، بنابراین زلزله‌زدگان نگران خسارت‌های وارده نباشند. پاک‌سازی تمام محورهای زلزله‌زده انجام‌شده و در هیچ‌یک از مناطق زلزله‌زده استان مشکل قطعی برق وجود ندارد.»
معاون اول رئیس‌جمهوری هم در تماس تلفنی با استاندار خراسان شمالی بر ضرورت بسیج تمام امکانات و رسیدگی فوری به مصدومان و زلزله‌زدگان این استان تاکید کرد.
اسحاق جهانگیری در تماس تلفنی با استاندار خراسان شمالی، گزارشی از آخرین وضعیت رسیدگی به مصدومان و میزان خسارات وارده به مناطق زلزله‌زده این استان دریافت کرد.
او از تمام نیروهای امدادی خراسان شمالی خواست با فوریت نسبت به بستری و مداوای حادثه دیدگان اقدام و همه مساعی خود را برای کمک‌رسانی به آسیب دیدگان به‌کارگیرند.
معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین ضمن تسلیت و ابراز همدردی با خانواده‌های جان‌باختگان این حادثه، از خداوند متعال سلامتی مصدومان و آسیب دیدگان را مسالت و بر لزوم جبران خسارات وارده به مردم مناطق زلزله‌زده تاکید کرد.