چاپ خبر
مردان چینی بیش از دو‌سوم سیگارهای دنیا را دود می‌کنند
ترجمه: نیلوفر شایسته
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   20 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d5315

Medica- News Today: براساس نتایج مقاله‌ای که در نشریه لنست به چاپ رسیده، مردان چینی بیش از دو‌سوم سیگارهای دنیا را دود می‌کنند و در نهایت، یک‌سوم مردان جوان در چین به‌وسیله تنباکو می‌میرند.
محققان بریتانیایی و چینی در این مطالعه متذکر شده‌اند که، دو‌سوم مردان جوان در چین سیگار می‌کشند که اغلب آنها قبل از سن 20 سالگی این کار را آغاز کرده‌اند. علیرغم اینکه تعداد قابل توجهی مصرف سیگار را ترک کرده‌اند، حدود نیمی از این سیگاری‌ها قربانی عادت خود می‌شوند.
مورتالیتی کلی بزرگسالان در چین رو به کاهش است، اما به موازات رشد جمعیت بزرگسال و با توجه به نسبت مرگ مردان در اثر سیگار کشیدن، تعداد مرگ‌های سالانه که در اثر سیگار کشیدن رخ می‌دهد، از حدود یک میلیون در سال 2010 به 2 میلیون در سال 2030 و 3 میلیون در سال 2050 خواهد رسید.
در حالی که در دهه‌های اخیر، سیگار کشیدن در کشورهای غربی رو به افول است، میان مردان جوان چینی محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرده و پیامدهای آن در حال ظهور هستند.
در این تحقیق، محققان دو مطالعه بزرگ و در سطح ملی را راه‌اندازی کرده بودند که با فاصله 15 سال از هم انجام شده‌اند تا پیامدهای سیگار کشیدن را بر سلامت گروه بزرگی از مردم در چین ردیابی کنند. در مطالعه نخست، که در دهه 1990 انجام شد، 250 هزار مرد وارد شدند و مطالعه دوم که در حال انجام است، 500 هزار زن و مرد را در بر می‌گیرد.
نسبت مرگ و میر مردها در سنین 40 تا 79 سال که به‌وسیله سیگار کشیدن رخ داده، دو برابر شده، یعنی از 10 درصد در اوایل دهه 1990 به حدود 20 درصد در حال حاضر.
در شهرها، این نسبت 25 درصد بوده و در حال افزایش هم هست. این نسبت در روستاها کمتر گزارش شده، اما پیش‌بینی می‌شود، حتی با شتاب بیشتری از مناطق شهری، افزایش پیدا کند، زیرا تعداد بسیار کمی سیگار کشیدن را متوقف کرده و بسیاری آن را شروع می‌کنند.
در میان زنان چینی، به‌طور معکوس، نرخ سیگار کشیدن به‌طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و میزان مرگ و میر زودرس ناشی از سیگار پائین و در حال کم شدن هم است. از میان زنانی که در سال 1960 به دنیا آمده‌اند، کمتر از 1 درصد مرگ و میرها به دلیل سیگار کشیدن بوده است.
با این اوصاف، افزایش اخیری که در تعداد سیگاری‌های زن جوان دیده می‌شود، شاید به دلیل تغییرات اجتماعی باشد که در نهایت این روند رو به کاهش را برعکس می‌کند.
اگر بخواهیم نیمه پر لیوان را ببینیم، نسبت بزرگی از سیگاری‌ها مایلند آن را کنار بگذارند و این مطالعه نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های 1991 تا 2006، نسبت این افراد از 3 درصد به 9 درصد رسیده است.
محققان معتقدند، بدون اقدام عاجل، متعهدانه و گسترده برای کاهش سطح مصرف سیگار، چین درآینده نزدیک با تعداد بی‌شماری از مرگ‌های زودرس در میان مردان جوانش روبرو خواهد شد.