چاپ خبر
ضوابط تصویرگذاری روی فرآورده‌های غذایی اعلام شد
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   17 اردیبهشت 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d53068

ضوابط تصویرگذاری و درج عبارات بر روی فرآورده‌های غذایی اعلام شد. منوچهر دادگرنژاد، معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر گفت: «تمام تصاویر و عبارات درج شده بر روی برچسب فرآورده‌های غذایی ازجمله اطلاعات مربوط به فرآورده و تولیدکننده باید مطابق پروانه بهداشتی ساخت و ضوابط سازمان غذا و دارو باشد و این مندرجات حساب و کتاب دارد.»
وی افزود: «هرگونه تصویر روی برچسب باید متناسب و مرتبط با نوع فرآورده باشد؛ تصویر، علاوه بر شاخص‌های گمراه‌کننده و غیرواقعی نبودن، نباید موجب پنهان کردن اجزای برچسب باشد.» معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «همچنین در فرآورده‌هایی مانند ویفر، آب نبات، تافی‌ و آدامس که درج عکس میوه، روشی برای آگاهی دادن به مصرف‌کننده درخصوص طعم مورد نظر است می‌توان از عکس میوه همراه با نام اسانس به کار رفته استفاده کرد.»
دادگرنژاد درباره روغن‌های مایع مخلوط نیز گفت: «هرگز نباید تصاویر و عبارت مربوط به یک روغن آورده شود؛ حتی درمورد آب‌های معدنی اگر سرچشمه آب‌های معدنی در دشت باشد؛ نمایش تصویر کوه و قله روی برچسب ممنوع است.» این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو درباره استفاده از صفات عالی از قبیل «بهترین» در محصولات غذایی، اضافه کرد: «کلمات تاکیدی غیرمعمول از قبیل حسی، عالی و مقایسه‌ای ازجمله « بهتر و ایده آل» که موجب گمراهی مصرف‌کننده می‌شود نیز در بسته‌بندی‌ها مجاز نیست.» دادگرنژاد افزود: تمام فرآیند فرآورده باید مطابق با پروانه بهداشتی ساخت صادرشده از سوی سازمان غذا و دارو باشد و هرگونه دخل و تصرفی در آن باید به تائید سازمان غذا و دارو یا معاونت غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برسد.
ایفدانا