چاپ خبر
تشخیص 28 مورد نقص ایمنی در مرکز ایمونولوژی
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   20 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d5291

مرکز ایمونولوژی بزرگسالان کشور با همت علی‌اکبر ولایتی و دستور رئیس‌جمهوری و وزیر بهداشت تاسیس شده است. این مرکز از خرداد ماه سال 1393 به عنوان مرجع ایمونولوژی کشور تاسیس شده و از یک‌سال پیش تا کنون پذیرای بیماران است. در این مرکز بیمارانی که نقص‌های ایمنی در آنها تشخیص داده نشده است, مورد بررسی قرار می‌گیرند. تاکنون نیز بیش از 28 مورد نقص ایمنی تشخیص داده شده و برای انجام اقدامات لازم به پزشک مربوطه معرفی شده است.
بین نقص ایمنی و بیماری‌های ریه ارتباط وجود دارد به ویژه به علت این که ریه عضو حساس تنفسی است. سیستم ایمنی برای جلوگیری از عفونت‌هایی چون عفونت توبرکلوزیس (Tuberculosis ) یا سل غیر مایکوباکتریایی
(no- Mycobacterium Tuberculosis) یا برخی از از عوامل ویروسی به بیمارانی که نقص ایمنی دارند، حمله کرده و می تواند منجر به عفونت‌های شدید ریوی شده و حتی درنهایت منجر به مرگ بیمار در سنین پایین و کودکی شود. مرکز ایمونولوژی بزرگسالان، توان شناسایی چنین بیماری‌هایی را داشته و می‌تواند اقدامات حمایتی از جمله انتقال مغزاستخوان را در اختیار پزشکان قرار دهد. در برخی مواقع نیز با اقدامات پروفیلاکسی توانسته است، به درمان این بیماران کمک کند. بیماری سیستیک فیبروزیس(Cystic Fibrosis) نیز بیماری شایعی است که بیشتر در کودکان دیده می‌شود و با اقدامات آزمایشگاهی و تکنولوژی‌های جدید به سادگی قابل تشخیص بوده و می‌توان برای انجام مراحل درمانی آن اقدام کرد. اما نقص‌های ایمنی و نقص‌های سیستم تکاملی بدن می‌تواند بیماری سیستیک فیبروزیس را نیز با مشکلات بیشتری رو‌به‌رو کند. ریه این افراد معمولا درسنین بالا منجر به فیبروز و پایان عمر ریه می‌شود، که باید در این بیماران پیوند ریه صورت بگیرد. اما با شناخت این افراد می‌توان اقدامات پروفیلاکسی و جلوگیری از عفونت‌ها را انجام داد که در بالا بردن طول زندگی فرد موثر است. همچنین اعلام هشدار به افرادی که قصد بچه دارد شدن دارند، صورت می گیرد. چون ازدواج‌های فامیلی و مسایل وراثتی نیز در این بیماری مطرح است و باید به این خانواده‌ها در این زمینه هشدار داده شود.
برای مبارزه با بیماری سیستیک فیبروزیس بودجه کافی در اختیار بیمارستان‌ها و سایر مراکز بهداشتی قرار گرفته است و اگر محققی بخواهد در این زمینه به تحقیق بپردازد، قطعا منابع مالی لازم در اختیار وی قرار خواهد گرفت. این منابع از طریق شرکت‌های خارجی وشرکت‌های داخلی که داروهای مربوط به این بیماری را وارد یا تولید می‌کنند قابل تامین است.