چاپ خبر
جشن تولدی به ابتکار گروه جراحی بیمارستان ایرانمهر
استاد فاضل 78 ساله شد
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   03 اردیبهشت 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d52510

دوم اردیبهشت سالروز تولد مرد خوش‌نام و خوش آوازه جامعه پزشکی است. مردی که تمام جامعه پزشکی به احترامش تمام‌قد می‌ایستد. ایرج فاضل در حالی وارد 78 سالگی شد که بی‌شک یکی از بزرگ‌ترین پزشکان معاصر است. گفتن از شخصیت
بی بدلیل، بزرگ‌منشی و مناعت طبع او کار آسانی نیست. گروه جراحی بیمارستان ایرانمهر به نمایندگی از طرف تمام پزشکان جشن کوچکی برای او تدارک دیده بودند تا تولد او را نه‌تنها به ایرج فاضل که به تمام جامعه پزشکی تبریک بگویند.
ایرج فاضل زاده ۱۳۱۸ در اردستان است. وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت اول  مهندس موسوی و همچنین وزیر بهداشت، در دولت اول مرحوم  اکبر هاشمی رفسنجانی بود که توسط مجلس سوم استیضاح شد. جلسه‌ای که یکی از ماندگارترین تصویرهای جامعه پزشکی را رقم زد. او تا خردادماه ۱۳۹۰ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. فاضل از تاثیرگذارترین جراحان 8 سال دفاع مقدس است که در تمام این سال‌ها مردانه ایستاد و تحت هر شرایطی ایستاد و جراحی کرد. او از بینان‌گذاران بحث پیوند اعضا در ایران است که توانست از امام خمینی فتوای شرعی پیوند را بگیرد و درعین‌حال جراح و پزشک مخصوص امام هم بود. او در معالجات آیت‌الله خامنه‌ای بعد از ترور نافرجامش هم نقش موثری داشت. ایرج فاضل در سال‌های اول انقلاب در حالی به ایران بازگشت که رئیس جامعه جراحان دیترویت آمریکا بود اما بنا به گفته خودش نمی‌توانست در آن سر دنیا بماند و جوان‌های مملکتش پرپرشوند.
ایرج فاضل دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای فوق تخصص جراحی عروق و پیوند اعضا و تخصص جراحی عمومی( دانشگاه رایت استیت) آمریکا- استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. فاضل، پزشکی است که علاوه بر تصدی وزارت بهداشت در دولت هاشمی رفسنجانی، روزگاری نیز بر کرسی وزارت فرهنگ و آموزش عالی در سال‌های 63 تا 64 تکیه زد. او همچنین تا خردادماه 1390 عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و دو دهه ریاست فرهنگستان علوم را بر عهده داشت. ایرج فاضل که ریاست مجمع انجمن‌های علوم و ریاست سازمان نظام پزشکی را در کارنامه خود دارد، هم‌اکنون استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس جامعه جراحان ایران است.
او دو بار وزارت را تجربه کرد و هر بار در مدتی کوتاه کمتر از دو سال وزارتخانه را ترک گفت تا به حوزه تخصصی خود بازگردد. مردی که به گفته خودش آبروی حرفه‌ای‌اش را به خطر انداخت تا شاید بتواند گره‌ای از کار مردم بگشاید و اگرچه دورانی طولانی را در مدیریت تجربه نکرد ولی توانست الگویی متفاوت در مدیریت علمی و اجرایی ارائه کند. او بنیان گذار فرهنگستان علوم پزشکی است و سال 88 و بعد از 19 سال فرهنگستان را ترک کرد، به دلیل اینکه قدرت اجرایی فرهنگستان محدود شد و به قول او، زیر اساسنامه فرهنگستان‌ها بمب منفجر کردند و تبدیل به یک دبیرستان شد... او موسس و رئیس جامعه جراحان ایران، موسس و رئیس انجمن علمی پیوند اعضا ایران، عضو موسس و رئیس انجمن پیوند اعضای خاورمیانه، دانشیار دانشگاه رایت استیل، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، موسس و رئیس مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران و مدیرمسئول نشریه جراحی ایران است. او در حال حاضر رئیس جامعه جراحان ایران است که قطعاً یکی از تاثیرگدارترین انجمن‌های صنفی پزشکی در کشور است.
حمیده طاهری