چاپ خبر
نکاتی درباره گزارش کمیته فنی پلاسکو
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   02 اردیبهشت 1396   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d52430

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران با اشاره به گزارش کمیته فنی حادثه پلاسکو با تقدیر و تشکر از کارشناسان و پژوهشگران این کمیته بابت انجام ساعت‌ها کار پژوهشی، گفت: «گزارش کمیته فنی مدیریت شهری در مواردی با گزارش کمیته ملی پلاسکو همپوشانی دارد اما گزارش دولت در خصوص حادثه پلاسکو منصفانه و اخلاقی‌تر بود چراکه در گزارش اولیه دولت نواقص سازمان‌های دولتی موردپذیرش قرارگرفته اما در پاسخ‌ها و گزارش‌های ارائه‌شده به شورا در جلسات مختلف که از سوی مدیران شهرداری و گروه‌های کارشناسی بیان شد انگار همه تقصیرها متوجه دولت و شهروندان است.»
او بابیان اینکه اولین بار بود که دولت گزارش ملی در فضای عمومی درباره یک حادثه ارائه کرد، ادامه داد: «این اقدام ارزشمندی است که نشان‌دهنده پاسخگو بودن دستگاه اجرایی به سوالات شهروندان با اتکا به نگرش‌های متخصصان است و به‌رغم آن‌که گزارش خوبی بود اما هنوز هم جای خالی کمیته حقیقت‌یاب احساس می‌شود.»
این عضو شورای شهر گفت: «از ما می‌پرسند که چه بر سر پلاسکو آمد و چرا 16 نفر از آتش‌نشانان و چند نفر از شهروندان جان خود را در یک حریق و ریزش آوار، فقط ظرف یکی دو ساعت از دست دادند و این در حالی است که در دو سال اخیر تعداد آتش‌نشان‌هایی که جان خود را در این حادثه و حوادث مشابه ازدست‌داده‌اند از تعداد کل شهدای آتش‌نشان تهران در هشت سال دفاع مقدس بیشتر است. آتش‌نشانان می‌گفتند بعد از فاجعه پلاسکو اهل خانه با دلهره و نگرانی و دلواپسی ما را بدرقه می‌کنند و صدای ماشین آتش‌نشانی که می‌شنوند حالشان بد می‌شود. اگر دقایقی در پاسخگویی به تلفن تاخیر شود، فکر می‌کنند ما دچار حادثه شده‌ایم و زیر آوار هستیم. علاوه بر این‌ها می‌گفتند به مطالبات ما پاسخ درخوری داده نشده و حتی در مواردی با نوعی توبیخ و جابجایی ناخواسته مواجهیم.»
به گفته مسجدجامعی، بسیاری از بندهای گزارش جای بحث جدی دارد و باوجودآنکه ساعت‌ها کار پژوهشی انجام‌شده اما به نظر می‌رسد که تمامی اطلاعات در اختیار کارشناسان قرار نگرفته یا بخش‌هایی از اطلاعاتی که در اختیار آن‌ها قرارگرفته، درست نبوده است و خواسته و ناخواسته تنظیم آن جانب‌دارانه است. به‌عنوان نمونه در این گزارش قیدشده که معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران به‌عنوان فرمانده میدان، عملیات را هدایت می‌کرده و شهردار تهران هم به‌عنوان مدیر، بحران را مدیریت می‌کرده است اما باید بگویم که پس از حریق و ریزش پلاسکو من در محل حادثه حضور داشتم اما به‌غیراز شهردار منطقه 12 و مدیرکل دفتر شهردار، مسئول دیگری از شهرداری ندیدم، به‌گونه‌ای که احساس کردم حادثه رهاشده و بر همین اساس با دولت و استانداری تماس گرفته و از آن‌ها خواستم که به کمک بیایند و در مدیریت بحران مشارکت کنند. آنچه از حضور شهردار در تلویزیون پخش می‌شد مربوط به ساعت‌های بعد بود نه ساعات طلایی حادثه.
مسجدجامعی در پایان بابیان اینکه این گزارش پاسخی به انبوه پرسش‌های شهروندان نداشت، گفت: «جای سوال است که حالا چه شده؟ حالا چه باید کرد؟ و این در حالی است که ما چند بار در شورا جلسه درباره فاجعه پلاسکو بحث کرده‌ایم. پیشنهاد من آن است که تهیه‌کنندگان این گزارش دست‌کم آن مطالب را هم در گزارش خود لحاظ کنند و به پرسش‌های نمایندگان مردم بپردازند و منابع اطلاعاتی خود را به داده‌های رسمی مدیریت شهری محدود نکنند تا این گزارش سودی عملی برای شهر و شهروندان داشته باشد. بگذریم که بهتر بود اعضای شورا در جریان ترکیب این کمیته و چگونگی انتخاب آن‌ها می‌بودند. چهره‌هایی که بی‌شک همه آن‌ها از وجاهت علمی شایسته‌ای برخوردارند اما این‌همه باعث نمی‌شود که روال تصمیم‌گیری معمول شورا رعایت نشود. امیدوارم در گزارش‌های تکمیلی نظرات نمایندگان مردم در شورا و پاسخ به سوالات آن‌ها واضح‌تر دیده شود.»
ایسنا