چاپ خبر
فـوایـد سویـا بـرای بازماندگان سرطان سینه
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   23 اسفند 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d51739

سپید: محققان دانشگاه تافتس با بررسی بیش از ۶۲۰۰ بازمانده سرطان سینه دریافتند افرادی که سویا بیشتری می‌خوردند با خطر کمتر مرگ به هر علتی در طول حدود ۱۰ سال پیگیری مواجه بودند. در شروع مطالعه از سال ۱۹۹۵، میانگین سنی زنان ۵۲ سال بود. در طول مدت پیگیری فقط ۱۲۰۰ زن جانشان را از دست دادند. دکتر فانگ ژانگ، سرپرست گروه تحقیق می‌گوید: «ما هیچ نوع تاثیر مضری در مورد زنان مبتلا به سرطان سینه با مصرف سویا از لحاظ مرگ‌ومیر مشاهده نکردیم. در مجموع مصرف میزان بالاتر سویا با کاهش ۲۱ درصدی خطر مرگ در مقایسه با زنانی که کمتر سویا مصرف می‌کردند مرتبط است.» نگرانی‌های مربوط به فایده یا ضرر مصرف سویا ناشی از این است که این ماده غذایی دارای ترکیبات شبه‌استروژن موسوم به ایزوفلاوون‌هاست. به گفته متخصصان، در متداول‌ترین نوع سرطان سینه، میزان بالای هورمون استروژن موجب تحریک رشد سلول سرطانی می‌شود اما مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف سویا بیشتر موجب کاهش احتمال عود مجدد سرطان سینه شود.
منبع: WebMD