چاپ خبر
زنان باردار و کودکان چه مقدار ماهی مصرف کنند؟
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   17 اسفند 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d51413

اخیرا یک دستورالعمل جدید از طرف سازمان غذا و داروی ایالات متحده طریقه مصرف ماهی را برای زنان باردار و شیرده و کودکان مشخص کرده است. محققان می‌گویند ماهی‌ها حاوی مواد مغذی بسیار مفیدی برای رشد جنین و کودک هستند. با این حال در بدن همه ماهی‌ها مقادیری از فلزات سنگین به‌خصوص جیوه وجود دارد که می‌تواند برای سیستم عصبی خطرناک باشد. این میزان جیوه در بعضی ماهی‌ها بیشتر است.
این دستورالعمل می‌گوید هفته‌ای 3تا2 وعده یا حدود 330تا220 گرم مصرف غذای دریایی با جیوه پایین می‌تواند مفید باشد و حداکثر میزان مصرف هفتگی نباید از 340 گرم بیشتر شود. غذای دریایی با جیوه پایین شامل میگو، ماهی پولاک آلاسکا، ماهی سالمون، ماهی تن سبک، تیلاپیا، ماهی کاد یا گربه ماهی هستند.
هر وعده ماهی برای یک فرد بزرگسال قبل از طبخ حدود 110 گرم محسوب می‌شود و در مورد بچه‌ها بسته به سن و وزن آنها کمتر است. توصیه می‌شود بچه‌ها هفته‌ای یک تا دو بار ماهی مصرف کنند.
از طرف دیگر غذاهای دریایی که جیوه متوسطی دارند مانند ماهی تن سفید را باید فقط هفته‌ای یک بار خورد.
بچه‌ها و زنان باردار و شیرده نباید از ماهی‌های با جیوه بالا مانند کوسه ماهی، شمشیرماهی مصرف کنند.
منبع: WebMD