چاپ خبر
اظهار نظر سخنگوی وزارت بهداشت درباره پرونده پزشکی جنجالی
نهال گیلاسی به یاد کیارستمی
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   17 اسفند 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d51393

سپید: «در سالروز بستری شدن عباس کیارستمی و در نبود او، دوستان و دوستداران این هنرمندِ فیلمساز گرد هم می‌آیند تا نهال گیلاسی به یاد و نام او در کنارش بر زمین بنشانند.»
این متن خبری بود که روزهای گذشته در گروه های تلگرامی دست به دست می شد براساس این خبر جمعی از سینماگران و هنرمندان پنجشنبه ١٩اسفند با گردآمدن در ترک مزرعه لواسان، یاد و نام عباس کیارستمی را پاس می‌دارند و با تجدید خاطرات خود با او و هنر و راه این فیلمساز بزرگ ایران یک نهال گیلاس در کنار او می‌کارند.
این برنامه روز پنجشنبه ساعت ٣ بعدازظهر در آرامگاه ترک مزرعه برگزار می‌شود. در شرایطی که دوستان و دوستداران عباس کیارستمی در سالروز بستری شدن او در بیمارستان جم قصد دارند به یاد این هنرمند نهال گیلاس بکارند مروری بر پرونده پزشکی و روند درمان عباس کیارستمی داریم.
این کارگردان فقید سینما پانزدهم اسفندماه سال 94 به همراه بهمن (پسرش) و خواهرش راهی بیمارستان برای انجام جراحی پولیپ روده شد. عملی که در ظاهر بسیار ساده جلوه می‌کرد اما در عمل چیز دیگری بود. امید روحانی متخصص بیهوشی که در این عمل شرکت داشت در این مورد با رسانه‌ای گفت:« قسمتی از روده که دارای یک زائده بود برداشته‌شده و عمل بسیار موفقیت‌آمیز بوده است همه احساس آرامش و خوشحالی می‌کنیم و نفسی به‌راحتی می‌کشیم .»
اما تنها چند روز پس‌ازاین عمل، کیارستمی که همچنان بستری بود به دلیل تب شدید و خون‌ریزی خود را به عمل جراحی دوم سپرد.
باگذشت نیمه نخست تعطیلات نوروز خبر بستری شدن عباس کیارستمی آن‌هم در شرایطی که در ایام نوروز رسانه‌های مکتوب تعطیل هستند، منتشر شد و خیلی زود توجه رسانه‌ها و هنرمندان را به خود جلب کرد. خبرهای بعدی در این ماه اختصاص به ادامه روند درمان این کارگردان داشت آن‌هم در شرایطی که نزدیکانش که در جریان بیماری اولیه او بودند منتظر ترخیص او از بیمارستان بودند.اما با شدت گرفتن عفونت شدید و بالا رفتن تب و عدم حضور پزشک و التهاب روده، کیارستمی برای جراحی سوم آماده شد. با بیشتر شدن عفونت و عدم تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها روی این کارگردان نامدار سینما و گسترش عفونت و بیماری کیارستمی باید برای جراحی آماده شود. پس‌ازاین عمل بسیار حساس سطح هوشیاری کیارستمی به درجه سه - پایین‌ترین سطح- رسید و عفونت در خون او منتشر شد و فشارخون او پایین آمد. با وخامت حال عباس کیارستمی از طریق علی جنتی وزیر ارشاد وقت، حسن هاشمی وزیر بهداشت از وخامت حال کیارستمی مطلع شد و دستور داد رضا پایدار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران به دیدار و بررسی حال این کارگردان بیاید. پس‌ازآن نیز تیمی از متخصصان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران،تهران و شهید بهشتی را برای ادامه رسیدگی مامور شدند و تمام دستورات پزشکی با نظارت این تیم اعمال شد و اخبار در مورد احوالات کیارستمی نیز توسط نماینده‌ای از این تیم بیان می‌شد.
حسن هاشمی پس‌ازاین دستور با پایان تعطیلات نوروزی به همراه پایدار به دیدار عباس کیارستمی رفت. به گفته سخنگوی تیم درمانی :«عباس کیارستمی را با مخدر به خواب مصنوعی برده‌ایم تا کنترل همه احتمالات را داشته باشیم .»
با بازگشت پزشک معالج از سفر نوروزی او و دیگر مسئولان با رسانه‌ای شدن هر چه بیشتر روند درمان کیارستمی به ملاقات او می‌روند و روند درمان این کارگردان فقید در دو ماه و نیم پس‌ازاین ماجراها همچنان در ایران و تحت نظرات تیم پزشکی ادامه پیدا می‌کند و در این دو ماه و اندی حتی چند باری نیز به منزل منتقل می‌شود اما روند درمان‌همچنان ادامه داشت. در شرایطی که شاهد انتشار اخبار ضدونقیض بسیاری در رسانه‌های معتبر و فضای مجازی بودیم این کارگردان ابتدای تیرماه به درخواست خود و خانواده‌اش برای ادامه روند درمان راهی فرانسه می‌شود و در کمال ناباوری در چهاردهم تیرماه به دلیل لختگی خون و سکته مغزی در بیمارستانی در پاریس گذشت. با درگذشت عباس کیارستمی موج اعتراضات به روند درمانی این کارگردان برنده نخل طلای کن شدت گرفت تا جایی که باعث واکنش‌های احساسی و غالباً تندی از سوی جامعه پزشکی و هنری شد. بررسی روند درمان و پرونده پزشکی او به سازمان نظام پزشکی سپرده شد و این سازمان پس از چندین ماه از درگذشت این کارگردان اهمال و قصور در چندین مورد که توسط پزشک درروند درمان اتفاق افتاده بود را پذیرفت اما تا به امروز که یک سال از نخستین مراجعه کیارستمی به بیمارستان می‌گذرد، اعلام رسمی و دقیقی صورت نگرفته است.
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری که صبح دیروز برگزار شد با اشاره به تاخیر در اعلام علت مرگ کیارستمی به باشگاه خبرنگاران گفت: «بیمارستان‌های دولتى آماده‌باش لازم رادارند، اما بخش خصوصى به‌اندازه سهم خود از ارائه خدمت سرباز می‌زند.»
ایرج حریرچى ادامه داد:« پرونده عباس کیارستمی در نظام پزشکی و مراجع قضایی مربوطه مطرح‌شده و ما به‌عنوان وزارت بهداشت گله‌مند هستیم زیرا در این زمینه حساسیت افکار عمومی برانگیخته‌شده که انتظار داریم علت فوت آقاى کیارستمى زودتر اعلام شود و براى چنین پرونده‌هایی با توجه به افکار عمومى، سرعت عمل لحاظ شود.»
او افزود:« سازمان نظام پزشکی باید این پرونده را بررسی و توسط دادگاه مربوطه تشخیص خود را اعلام کند. در رسیدگی به چنین پرونده‌هایی سرعت عمل بسیار مهم است.»
قائم‌مقام وزیر بهداشت گفت:« دوستانى که ازلحاظ قانونى مسئول‌اند مثل نظام پزشکى و مرجع قضایى باید اعلام کنند که در این زمینه اگر اطلاع‌رسانی خوبی صورت گیرد، اعتماد مردم به جامعه پزشکی بیشتر خواهد شد و اثر بهتری در جامعه پزشکی خواهد داشت.»
اوتاکید کرد: «این اعتماد اگر خدشه‌دار شود، به نفع هیچ‌کس نخواهد بود، زیرا بسیارى افراد با اعتمادبخشى پزشک بدون دارو خوب می‌شوند و این‌که پزشکان باید وقت بگذارند بسیار خوب است.»
سمیرامیس محمدی