چاپ خبر
فقط سویا و روغن ذرت تراریخته مجوز ورود به ایران را دارند
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   04 اسفند 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d50728

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «هیچ محصول تراریخته‌ای در کشور تولید نمی‌شود و محصولاتی که تاکنون مجوز واردات تراریخته دارند، شامل سویا(روغن سویا و کنجاله سویا) و روغن ذرت است.» رسول دیناروند افزود: «هیچ محصول دیگری ازجمله برنج و گندم در کشور مجوز تراریخته ندارد؛ به‌عبارت دیگر و برنج یا گندم تراریخته به‌صورت وارداتی یا تولیدی در کشور وجود ندارد.» دیناروند خاطرنشان کرد: «80درصد تولید روغن سویا و ذرت تراریخته در کشورهای آمریکای جنوبی انجام می‌شود. این روغن‌های تراریخته بعد از واردات به کشور برای عرضه در بازار حتما باید برچسب تراریخته داشته باشند تا مصرف‌کنندگان و مشتری نهایی بداند که محصول تراریخته مصرف می‌کند.»
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «نظرات مختلفی درمورد محصولات تراریخته در داخل کشور و دنیا وجود دارد، عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق هستند، وزارت بهداشت درمورد این محصولات رویکرد احتیاطی دارد و با رعایت استانداردهای علمی در صورت نیاز کشور و در صورتی که محصول مورد نظر در کشور تولید کننده نیز مصرف شود و مجوزهای لازم را از سازمان‌های بین‌المللی داشته باشد، اجازه واردات محصول داده می‌شود.» دیناروند گفت: «سویا و ذرت به‌عنوان محصولاتی که مجوز واردات تراریخته دارند به هیچ وجه مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کنند و میلیون‌ها نفر در دنیا سال‌هاست که این محصولات را مصرف می‌کنند. از این‌رو علاوه بر کنترل مدارک بین‌المللی، برای صدور مجوز واردات به این دو محصول به صورت یک روال معمول، نوع تراریخته این محصولات نیز در آزمایشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت کنترل می‌شوند.»
ایرنا